Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:16 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Rezist, deci exist. Exist, deci rezist“ Constantin Cumpănă lansează astăzi ziarul Rezistenţa

ro

03 Oct, 2016 07:39 6061 Marime text
Cunoscutul jurnalist al Dobrogei, Constantin Cumpănă, va lansa, astăzi, ziarul online Rezistenţa. Sloganul cotidianului este „Rezist, deci exist. Exist, deci rezist.“
 
Constantin Cumpănă, în anul 1989, era angajat la Şantierul Naval Constanţa şi, de asemenea, avea răspunderea echipei de Gărzi Patriotice care se afla sub comanda directă a Comitetului Central al PCR şi a armatei.
 
Jurnalistul constănţean este coautor la realizarea filmului pentru Televiziune „Am muncit ca să te cresc“, film premiat în cadrul Galei APTR cu Premiul pentru cel mai bun film de anchetă pe anul 1995, având ca subiect contrabanda cu ţigări şi coautor la realizarea filmului pentru Televiziune „Şi Dumnezeu se odihneşte“, având ca subiect catastrofa navală din 4/5 ianuarie 1995 din portul Constanţa. Filmul a fost selectat şi a participat la Concursul APTR 1996.
 
În 2006 a lansat cartea „Tragedia navei Independenţa - cea mai mare catastrofă din istoria navigaţiei maritime româneşti“, iar în 2007 a scris „Catastrofa navei Unirea - cel mai mare accident naval mondial din anul 1982“.
 
După doi ani a făcut dezvăluiri despre naufragiul navelor Paris şi You Xiu, cel mai mare accident naval din istoria portului Constanţa.
 
Au urmat „Terente“ (vol. I şi II), şi „Amintiri despre o flotă pierdută“ (vol. I şi II).
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Leonida Teohari 17 Oct, 2016 18:36 Felicitari pentru ziar. In 2004 am scris " Hawala" based on a true story, publicata de Publish America. De la Romania Libera si multe asa zise ziare libere intre care si Banca Nationala ???? s-au ferit sa mentioneze si cartea si autorul. Sper ca Rezistenta sa aiba curajul sa dezvaluie metodele de fraudare ale economiei romanesti. De la 0 datorii la pest 155 milliarde datorii ??? Oricit ar de mare rezistenta nationala care va fi pretul platii inapoi a datoriilor ??? Inca odata Congratulation .
  • Nina Nicolina Preda 03 Oct, 2016 14:21 Felicitari ! Sa fie de bun augur inceputul !