Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:26 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comuna Cumpăna! Copiii ce activează în cadrul ansamblurilor comunei pornesc la colindat

ro

22 Dec, 2023 12:01 778 Marime text

Colindele, simbol al vieții, ce aduc vestea Nașterii Domnului Iisus Hristos se aud din ce în ce mai puțin, tradiția colindatului fiind păstrată din păcate doar în câteva zone ale țării noastre.

Comuna Cumpăna se poate considera extrem de bogată în acest sens, deoarece prin ansamblurile folclorice ale comunei, “Româncuța” și “Mugurașii Cumpenei” pregătite de maestrul coregraf Constantin Olteanu, tradiția rămâne vie, fiind predată de la o generație la alta, aducând bucurie, prin cele mai autentice colinde și tradiții de iarnă, tuturor nostalgicilor care simt și trăiesc românește!

Ca în fiecare an, copiii ce activează în cadrul ansamblurilor comunei pornesc la colindat, astăzi ajungând la sediul Primăriei comunei Cumpăna, unde au urat de bine funcționarilor și angajaților primăriei, doamnei primar Mariana Gâju și tuturor locuitorilor comunei Cumpăna.

Colinde creștine, Plugușor, Capre, Urși, Cai, Sorcove și tot ce are mai frumos neamul românesc, au readus tuturor celor prezenți, magia Crăciunului de odinioară! La final colindătorii au fost răsplătiți de gazde cum se cuvine cu mere și croissante.
Sâmbătă și Dumincă colindătorii vor porni pe străzile comunei, pentru a colinda din casă, conform tradiției, pe toți cei care doresc să îi primească!

“Deschide ușa creștine,
Că venim din nou la tine
La mulți ani, mulți ani, cu bine.”

Citește și

Un cor îngeresc a poposit în sala Casei de Cultură din Cumpăna, vestind Nașterea Domnului Isus Hristos (FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii