Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:05 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ansamblul folcloric “Româncuța” din Cumpăna, prezent la Festivalului “Serbările Pădurii”

ro

10 Sep, 2023 10:46 777 Marime text


Pe data de 8 Septembrie 2023, Ansamblul folcloric “Româncuța”, coordonat de maestrul coregraf Constantin Olteanu și însoțit de solistul vocal Cătălin Câmpanu, au acceptat cu bucurie invitația Primăriei și Consiliului local al comunei Vorona, județul Botoșani, de a participa la Hramul Mânăstirii Vorona și de a evolua în cadrul Festivalului “Serbările Pădurii”, ajuns la cea de-a 48-a ediție.

Artiștii din comuna Cumpăna au reprezentat cu succes, ca de fiecare dată, zona Dobrogei, captivând inimile publicului prin complexitatea și măiestria în interpretarea dansurilor, cu farmecul specific ritmurilor Dobrogene și cu frumusețea costumelor tradiționale regăsit pe teritoriul dintre Dunăre și mare.

Prin prezența remarcabilă și talentul desăvârșit al dansatorilor, Ansamblul Folcloric "Româncuța" a adus o contribuție deosebită la succesul sărbătorii botoșănene. Astfel, au demonstrat încă o dată că tradițiile și cultura dobrogeană sunt demne de apreciat și promovat. Prin intermediul dansului și muzicii lor, au reușit să transmită emoție autentică dobrogeană, emoție de acasă, din comuna Cumpăna.

Citește și
Programul festivităților de deschidere a unităților de învățământ de pe raza comunei Cumpăna
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii