Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:30 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Puterea Unității 2 a CNE Cernavodă, redusă. De ce s-a luat această decizie

ro

25 Mar, 2018 17:43 1882 Marime text
S.N. Nuclearelectrica SA (“SNN”) a anunțat că puterea Unității 2 a CNE Cernavodă va fi redusă la 55% (aproximativ 300 MW).

”Reducerea de putere a Unitatii 2 CNE Cernavoda este cauzata de necesitatea înlocuirii unei piese (rulment) la motorul unei pompe de condensare, din partea clasica a centralei. Reducerea de putere pana la 55% este necesara in vederea opririi echipamentului pentru reparatii”, anunță conducerea Nuclearelectrica SA.

Pe durata reducerii de putere, Unitatea 2 CNE Cernavoda va fi conectata la Sistemul Energetic National si va functiona la o putere de 300 MW.
Unitatea 2 CNE Cernavoda va reatinge puterea nominala dupa efectuarea lucrarilor de remediere si inlocuirea echipamentului, durata preconizata a reducerii de putere fiind de cca 16 ore pana la atingerea puterii nominale.

”Reducerea de putere a Unitatii 2 si lucrarile de remediere nu vor avea impact advers asupra personalului, populatiei si mediului inconjurator, acestea fiind realizate in functie de specificatiile si procedurile centralei”, precizează S.N. Nuclearelectrica SA.

Citește și: Unitatea 1 a CNE Cernavodă, oprită controlat
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii