Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:03 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prognoza meteo pe trei zile Vezi cum va fi vremea de Paşti

ro

23 Apr, 2011 08:50 1329 Marime text
sun_behind_clouds_15263900_21757600.jpg Sâmbătă, aerul mai rece de deasupra jumătăţii estice a României, face ca temperatura aerului la amiază să nu treacă de mediile climatologice, în timp ce vestul, aflat sub un aer mai cald, are parte vreme mai caldă, până la 22 grade. Norii apar după-amiază la munte şi în nord-vest, unde lasă şi ploi pe arii restrânse. În noaptea de Înviere, şansele de ploaie sunt tot mai mici, dar temperatura scade treptat până în zori.

Sâmbătă, deşi presiunea atmosferică are o tendinţă de uşoară scădere, vremea va fi totuşi frumoasă. Cerul va fi variabil, chiar senin în multe zone, în prima parte a zilei. După-amiaza şi seara însă, la munte şi în nord-vestul ţării se strâng norii şi aduc cu ei averse pe arii restrânse, ce-i drept. Ploile vin însoţite şi de descărcări electrice. Vântul suflă slab şi moderat, dar nu devine supărător. La amiază termometrele vor arăta maxime cuprinse între 13 şi 21 de grade.

În Capitală ne bucurăm de vreme frumoasă. Nici urmă de nor, soare întreaga zi, iar vântul abia dacă va ajunge la moderat. Temperatura aerului urcă la amiază în jur de 17 grade. Presiunea atmosferică are uşoare variaţii de la 759 mm coloană de mercur, valoare doar o idee sub cea considerată ideală pentru organismul uman.

Spre munţi ziua începe cu vreme frumoasă, cu cer variabil în primele ore. Apoi atmosfera devine uşor instabilă, soarele se ascunde sub nori şi după-amiază prognoza anunţă pe arii restrânse averse, posibil însoţite de fulgere şi tunete. Vântul suflă slab şi moderat, iar temperatura aerului creşte uşor.*Şi duminică vom conta tot pe vreme frumoasă, cu cer doar parţial acoperit de nori ce lasă averse izolate, posibil însoţite de descărcări electrice. Temperatura aerului va avea valori maxime apropiate de cele din ziua precedentă.

Vremea este foarte frumoasă astăzi în vestul, în nordul şi în centrul ţării, cu cer mai mult senin în prima parte a zilei. După-amiaza însă, în Maramureş, nori strâng rândurile şi cad câteva averse, posibil însoţite de descărcări electrice. Maximele trec uşor de mediile climatologice şi ajung la 17 grade în Braşov, 18 la Sibiu, un grad în plus la Cluj Napoca, 21 la Oradea şi 22 la Timişoara.

Vreme bună şi în sudul ţării. Norii acoperă parţial cerul în Oltenia, dar în rest va fi o zi senină. După-amiază apar nori şi în zonele subcarpatice, dar la amiază sunt prognozate maxime apropiate de regimul termic normal, 18 grade la Drobeta, 17 la Craiova şi la Alexandria, 16 în Buzău şi la Călăraşi. Soare fără urmă de nori şi pe cerul Dobrogei, iar la amiază valori termice apropiate de cele înregistrate ieri. Aşteptăm aşadar 13 grade la Constanţa şi 15 la Tulcea.

Şi locuitorii Moldovei sunt răsfăţaţi de soare. Nori se formează în vestul regiunii, în apropierea Carpaţilor Orientali. După o noapte cam răcoroasă, amiaza vine cu temperaturi normale pentru data din calendar: 17 grade la Focsani şi la Iaşi, 16 la Galaţi şi în Bacău şi un grad mai puţin la Suceava.

Duminică, cerul va fi variabil în cea mai mare parte a ţării. Vreme uşor instabilă aşteptăm în regiunile vestice, nordice şi la munte, unde se mai adună norii. Ploile însă, vin doar izolat, posibil însoţite de fulgere şi tunete. Vântul suflă mai alert doar prin sudul Banatului. La amiază temperaturile pornesc de la 12, 13 grade pe litoral şi ajung până la 22 de grade în Banat, valori chiar uşor mai mari decât mediile climatologice în Banat.

În Capitală prima zi de Paşte vine cu nori puţini pe cer, vânt domol şi o maximă de 18, 19 grade.

Prima zi a săptămânii viitoare aduce mai mulţi nori doar prin vest şi la munte, dar ploile vor fi slabe şi izolate. Vântul se intensifică temporar în sud-vest şi la munte. Maximele termice se vor situa între 13 şi 21 de grade, cu cele mai mici valori pe litoral şi cele mai mari tot în Banat.

Vreme frumoasă va fi şi luni în Bucureşti. Cerul variabil, vântul nu trece de moderat, iar la amiază termometrele vor arăta în jur de 18 grade.

Sursa: http://www.realitatea.net/

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii