Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:30 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Puterea.ro Probleme, Che? Maşina de lux a lui Radu Mazăre, într-un container din Port!

ro

01 Sep, 2015 22:36 3311 Marime text
 
Lincoln Zephyr, model 1935, bolidul de lux al fostului primar al Constanței Radu Mazăre, a fost surprins, recent, într-un… container din Portul Agigea! PUTEREA a intrat în posesia fotografiei și a încercat să afle motivul pentru care mașina se afla acolo. Radu Mazăre nu a răspuns apelurilor, iar Alexandru Mazăre, fiul său, susține că habar n-are de soarta mașinii. Faptul lasă loc speculațiilor, pe care rivalii politici ai lui Mazăre le lansează cu vioiciune. Fostul prefect al Constanței, în prezent președinte al PMP Constanța, spune că are informații „certe” că mașina a fost vândută. Dar, adaugă: „Ori se pregătește să plece din țară, ori o vinde ca să nu se trezească cu vreun sechestru! (...) Dovedește încă o dată că era Mazăre - Constantinescu a apus!”. Celălalt contracandidat al lui Radu Mazăre din 2012, senatorul PNL Christian Gigi Chiru, susține că oricare din ipotezele posibile sunt nefavorabile imaginii lui „Che Guevara de Constanța”. „ Mașina lui într-un container, da, poate să spună foarte multe lucruri. Fie că nu mai are lichidități și își vinde lucrurile de valoare, fie că se relochează și își mută dinainte, își pregătește terenul, transferându-și lucrurile dragi, nu știu, poate să spună foarte multe lucruri mașina lui Radu Mazăre într-un container în Portul Agigea, dar nici o variantă nu e una care să îl onoreze!”. Lincoln Zephyr e construită pe un şasiu de Chevrolet Corvette, are un motor GM 8V de 6,2 l de 325 CP şi atinge 200 km/oră. Zephyr-ul lui Mazăre a fost fabricat în 2006, este unul dintre puţinele exemplare din lume, iar fostul primar l-a achiziționat în 2008. Mașina este evaluată la 50.000 de euro.

Bolidul de lux al fostului primar al Constanței Radu Mazăre, Lincoln Zephyr, model 1935, a fost surprins, recent, într-un… container din Portul Agigea! PUTEREA a intrat în posesia fotografiei și a încercat să afle motivul pentru care mașina se află acolo. Potrivit fostului prefect al Constanței, în prezent președinte al PMP Constanța și fost contracandidat în 2012 al lui Radu Mazăre, Claudiu-Iorga Palaz, scena a fost surprinsă în curtea societății Romtrans, pe data de 20 august a.c. Palaz susține că ar avea informații cum că mașina ar fi fost vândută!

„Cineva mi-a scris că are informație foarte sigură că Radu Mazăre a vândut acea mașină! Totuși, ca imagine, e dezastru pentru Mazăre să își vândă mașina, după ce a adus-o cu atâta tam-tam și cu atâta alai! Era mașina de suflet... Dovedește încă o dată că era Mazăre – Constantinescu a apus! Încet-încet ne vom obișnui să le simțim lipsa pe stradă sau în administrație și nu va mai fi ceva ieșit din comun să nu îi mai vedem cu mașinile pe stradă, patrulând (...)”, spune fostul prefect. Referitor la motivul vânzării, Palaz consideră că sunt doar două variante posibile: „Ori se pregătește să plece din țară, ori o vinde ca să nu  se trezească cu vreun sechestru!”, a spus Palaz, pentru PUTEREA.

„Che Guevara era mulţumit să îşi ia bocancii şi puşca!”

Celălalt contracandidat al lui Radu Mazăre din 2012, senatorul PNL Christian Gigi Chiru, susține că oricare din ipotezele posibile sunt nefavorabile imaginii lui „Che Guevara de Constanța”. „Mașina lui într-un container, da, poate să spună foarte multe lucruri. Fie că nu mai are lichidități și își vinde lucrurile de valoare, fie că se relochează și își mută dinainte, își pregătește terenul, transferându-și lucrurile dragi, nu știu, poate să spună foarte multe lucruri mașina lui Radu Mazăre într-un container în Portul Agigea, dar nici o variantă nu e una care să îl onoreze! (...) Ce pot să spun despre Radu Mazăre este că a fost cel mai mare naiv al Constanței, dar asta o s-o detaliez altă dată. Mașina, vânzarea averii, pregătirea fugii, nu îl onorează nici una dintre variante. Che Guevara era mulțumit să își ia bocancii și pușca!”, a spus Chiru, pentru PUTEREA.

Contactat de PUTEREA, fostul primar al Constanței Radu Mazăre a refuzat să explice de ce bolidul său se afla pe data de 20 august într-un container din Portul Agigea. Pe de altă parte, Alexandru Mazăre susține că nu știe nimic despre mașina tatălui său și chiar s-a arătat deranjat că am încercat să elucidăm misterul cu ajutorul său: „Mă sunați pentru d'astea...”.

„Hai să nu mă plâng, am din ce să trăiesc”

Pe 25 iunie a.c., la ieșirea din arestul preventiv, Radu Mazăre spunea că, deşi i-a fost pus sechestru pe bunuri, apartament şi maşini, nu îi va fi greu să se descurce în continuare, întrucât mai are bani cash.

„Mai am banii cash din care pot să cheltuiesc şi pot să-mi plătesc şi avocaţii. E rău pentru toţi cei care intră şi ajung în situaţii din astea, tuturor li se pune sechestru şi nu mai are nici familia din ce să trăiască, nici avocaţii din ce să-i plătească. Dar mai am prieteni. Şi nu, Doamne fereşte, hai să nu mă plâng, am din ce să trăiesc”, spunea Mazăre.

La doar două săptămâni după achiziționarea mașinii, aceasta a fost accidentată în stațiunea Mamaia, pe direcția Hotel Perla – Cazino. Unul dintre șoferii lui Mazăre a pierdut controlul volanului în apropiere de Aqua Magic și s-a înfipt cu mașina în pom. Din această cauză, Mazăre nu și-a mai putut etala mașina la prima ediție a Exotic Car Show, un eveniment care a adunat toate mașinile retro și exotice din diferite colecții private din România.

Anul trecut, în luna iunie, mașina a fost fotografiată când era parcată pe o trecere de pietoni, iar imaginea a apărut pe pagina de Facebook „Parchez ca un bou – Constanţa”. Despre incident, Mazăre spunea atunci că nu are șoferi, el își conduce singur autoturismele, și că nu știe nimic despre Zephyr-ul surprins pe trecerea de pietoni.

Raritate

Lincoln Zephyr, model 1935, este o bijuterie care valorează în jur de 50 de mii de euro. Bolidul, construit pe un şasiu de Chevrolet Corvette, are un motor GM 8V de 6,2 l de 325 CP şi atinge 200 km/oră. Zephyr-ul lui Mazăre a fost fabricat în 2006, este unul dintre puţinele exemplare din lume, iar fostul primar l-a achiziționat în 2008, cu mare pompă.

O mașină Lincoln Zephyr are şi vedeta rock Ozzy Osborne. Mașina nu este în sine scumpă, ci rară, doar 100 de personalități din lume mai dețin un astfel de automobil.


Text preluat de pe puterea.ro


Sursa: puterea.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii