Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:02 20 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul Mariana Gâju, prezentă la o conferinţă organizată de Comitetul European al Regiunilor, în parteneriat cu Comisia Europeană

ro

19 Sep, 2018 21:51 486 Marime text
Comitetul European al Regiunilor (CoR) în parteneriat cu Comisia Europeană (CE) şi în cadrul Platformei Comune Tehnice de cooperare pentru mediu, a organizat, la data de 19 septembrie 2018, o conferință pentru a promova o implementare mai bună și mai eficientă a directivelor UE privind păsările și habitatele (directivele privind Natura) în raport cu evoluțiile din sectorul energiei regenerabile.
         
La conferința au participat Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna şi raportor pentru avizul Comitetului european al Regiunilor privind "Modele de asumare a răspunderii la nivel local în domeniul energiei și rolul comunităților energetice locale în tranziția energetică din Europa", însoțită de Filip Cîrlea, conferențiar universitar, reprezentant al Academiei Române, expert în cadrul elaborării acestui aviz.
         

În cadrul acestui eveniment, primar Mariana Gâju a susținut o prezentare privind Rolul comunităților locale în valorificarea resurselor regenerabile de energie în contextul asigurării protecției mediului înconjurator.

         
În acest cadru directivele europene privind energiile regenerabile, eficiența energetică și piața de energie vor integra propunerile lansate de către doamna primar cu ocazia întrunirii Comitetului European al Regiunilor alcătuit din cele 28 de state ale Uniunii Europene.

Conferința a prezentat instrumente și abordări inteligente care ar putea ajuta autoritățile locale și regionale să își îndeplinească obiectivele privind energia din surse regenerabile, prin respectarea directivelor UE în domeniul naturii și aceasta într-o manieră durabilă, fără a afecta zonele naturale de mare valoare și în special siturile Natura 2000.

Pe timpul conferinței au fost evaluate implicațiile proiectelor care ar fi susceptibile de a avea un impact negativ asupra siturilor Natura 2000. De asemenea, conferința a furnizat informații cu privire la posibilele măsuri de atenuare, care pot fi luate pentru a evita sau cel puțin minimiza aceste impacturi.

Ti-a placut articolul?

Comentarii