Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:40 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ponta i-a invitat pe chinezi să investească în Portul Constanţa

ro

01 Sep, 2014 11:10 1912 Marime text
Premierul Victor Ponta s-a întâlnit astăzi, la Beijing, cu oamenii de afaceri chinezi. Ponta i-a invitat pe interlocutorii săi să investească în România în domenii precum agricultura, energia şi infrastructura, subliniind că ultimele două sunt direcţii strategice de dezvoltare pentru ţara noastră, potrivit Mediafax.

Premierul a mai spus că pentru România este esenţială şi dezvoltarea reţelei de infrastructură, arătându-se convins de faptul că deja companiile chineze au o capacitate dovedită de a respecta standardele europene şi de a dezvolta împreună cu firmele româneşti proiecte de infrastructură.
Ministrul Economiei, Constantin Niţă, a arătat că firmele chineze se pot implica şi în proiectele celor şase parcuri industriale pe care Guvernul şi-a propus să le construiască, specializate pe domenii ca electronică, telecomunicaţii şi IT, industria alimentară, industria extractivă şi minieră şi prelucrarea lemnului, unul dintre ele, cu caracter logistic, urmând a fi stabilit în portul Constanţa, mai informează Mediafax.

La întâlnire au participat şi companiile China Communications Construction Corporation, interesată de proiectele Piteşti-Craiova, Comarnic-Braşov, modernizarea podului Constanţa sau podul de la Brăila, precum şi China Railway Corporation, care ar trebui să asigure realizarea proiectului trenului de mare viteză Bucureşti-Constanţa.
 
Premierul Victor Ponta face, în perioada 30 august - 3 septembrie, o vizită oficială în R.P. Chineză, la invitaţia omologului chinez Li Keqiang, ca răspuns la vizita întreprinsă în România de acesta din urmă în noiembrie 2013. Victor Ponta a ajuns la Beijing alături de soţie, europarlamentarul Daciana Sârbu, de vicepremierii Liviu Dragnea şi Daniel Constantin,  precum şi de miniştrii Ioan Rus şi Constantin Niţă.

Sursa foto: realitatea.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii