Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:24 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peter Guth şi Strauss Festival Orchestra din Vienna pe scena Casei de Cultură din Constanţa

ro

07 Nov, 2011 22:05 1069 Marime text

Strauss Festival Orchestra Vienna, sub bagheta dirijorului Peter Guth, aduce, pentru al treilea an consecutiv, fascinaţia muzicii vieneze în Romania. Artiştii, consideraţi în toată lumea ambasadori ai Vienei, au entuziasmat publicul român şi de fiecare dată spectacolele au fost sold out. Farmecul şi experienţa Orchestrei Strauss Festival, măiestria dirijorului Peter Guth, timbrul impresionant al sopranei Monika Mosser şi graţia corpului de balet Pegani fac diferenţa între spectacolul Vienna Classic Christmas şi alte evenimente dedicate sărbătorilor de iarnă. Este o experienţă unică, de neuitat.

Având un ansamblu de muzicieni desăvârşiţi, Orchestra Strauss Festival îşi menţine la cele mai înalte cote artistice poziţia de supremaţie între numeroasele ansambluri de acelaşi gen. Turneele internaţionale de succes, participările extraordinare la cele mai importante festivaluri muzicale, senzaţionalele concerte televizate au făcut ca, în toată lumea, Orchestra Strauss Festival să devină sinonimă cu autenticitatea interpretării muzicii vieneze. Personajul cheie al spectacolului este însuşi dirijorul Peter Guth, care stăpâneşte nu doar scena, ci şi publicul, pe care îl invită să participe cu totul la spectacol. Peter Guth este liderul artistic şi dirijorul Orchestrei Strauss Festival din Viena, pe care a fondat-o în 1978. Capacitatea incomparabilă de a cuprinde muzicienii şi publicul şi de a dirija cu vioara în mână, continuând tradiţia lui Johann Strauss, i-au adus recunoasterea internaţională. Revista "Gramophone" scria despre el: "Guth este cu siguranţă artistul cel mai apropiat de Strauss din zilele noastre". Peter Guth este un reprezentant de prim rang al muzicii vieneze, cu o carieră excepţională în toate centrele muzicale ale lumii. A fost invitat ca dirijor principal de peste 100 de orchestre simfonice de top precum Orchestra Filarmonică Regală din Londra, Orchestra Simfonică din Tokyo sau cea din San Franscisco. Monika Mosser este o artistă cu adevărat vieneză. Născută în capitala mondială a muzicii clasice, educată la Conservatorul şi la Universitatea de Muzică din Viena, a câştigat Concursul Internaţional de Operetă "Nico Dostal", începându-şi apoi cariera de solistă la Opera Naţională din Viena. Fiind atât soprană cât şi dansatoare, Monika Mosser are un repertoriu larg şi divers, care cuprinde arii de operă, operete, dar şi musical-uri celebre. Performanţele Monikai Mosser au încântat audienţele de pe toate continentele. Este prima soprană din Europa de Vest invitată în Rusia într-un turneu împreună cu Strauss Festival Orchestra. În Shanghai, a impresionat publicul nu doar cu vocea sa minunată, ci şi cu dansurile acrobatice executate.

Frumuseţea sunetelor pure va fi dublată de armonia corpului de balet format de talentaţii balerini Beate Gramer şi Andrej Milo. Coregrafia spectacolului poartă semnătura celebrei balerine Raffaela Pegani. Artista, apreciată şi admirată pentru graţia şi expresivitatea sa, va aduce pe scenele româneşti magnificele baluri vieneze.

Trăieşte un Crăciun de poveste cu Vienna Classic Christmas! Sâmbătă, 17 decembrie, ora 19.00 la Casa de Cultură din Constanţa. Biletele se gasesc on line pe www.vandbilete.ro, www.bilete.ro, www.biletoo.ro, www.blt.ro, www.eventim.ro şi la casa de bilete a Casei de Cultură a Sindicatelor Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii