Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:11 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziții masive în ultima săptămână, în dosare privind infracțiuni economice. Percheziții și la Constanța

ro

24 Nov, 2018 12:15 1300 Marime text
În ultima săptămână, poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice din cadrul Poliţiei Române au efectuat 53 de percheziții și au instituit măsuri asigurătorii în valoare de peste 4.000.000 de lei în cadrul dosarelor penale întocmite pe numele unor persoane bănuite de infracțiuni economice.
 
În perioada 17 – 23 noiembrie a.c., sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii au efectuat 53 de percheziții domiciliare și au pus în aplicare 55 de mandate de aducere, în cadrul unor dosare penale ce vizează infracțiuni economice. 
 
În cauzele penale instrumentate, faţă de 169 de persoane s-a dispus începerea urmăririi penale, iar față de 21 au fost dispuse măsuri preventive (13 reținute, 3 sub control judiciar, 4 în arest la domiciliu și una sub control judiciar pe cauțiune).
 
Pentru recuperarea prejudiciului cauzat, au fost aplicate măsuri asigurătorii în valoare de aproape 4.200.000 de lei, dintre care peste 1.000.000 de lei în numerar sau în cont bancar și au fost indisponibilizate bunuri în valoare totală de peste 500.000 de lei.
 
Totodată, au fost ridicate, în vederea confiscării, peste 500.000 de ţigarete și 838 de litri de alcool.
 
În urma definitivării cercetărilor, polițiștii au formulat propuneri de trimitere în judecată în 37 de dosare penale privind infracțiuni de natură economică.
 
Pecheziții și la Constanța
 
La data de 22 noiembrie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au efectuat 34 de percheziții, pe raza municipiului Constanța, a orașelor Eforie, Techirghiol, Năvodari și Ovidiu, precum și în alte patru localități din județ, la locuințele unor persoane bănuite de comiterea infracțiunii de contrabandă.
 
În urma perchezițiilor, polițiștii au descoperit și ridicat peste 385.600 de țigarete,  37.460 de lei și 2.610 de euro.
 
De asemenea, aceștia au condus la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa doi bărbați, față de care Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar pentru 60 de zile.
 
În activitățile desfășurate, au mai fost angrenați și polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, Serviciului de Investigații Criminale, Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, Serviciului pentru Acțiuni Speciale din Constanța, polițiști de la transporturi, precum și polițiști din Năvodari și Techirghiol.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii