Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:11 14 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parlamentul trebuie să se ocupe de interceptările de la SRI!

ro

19 Mar, 2016 21:14 943 Marime text
”În momentul de faţă, PICCJ, DIICOT şi DNA nu dispun de capacitatea tehnică şi personalul necesar supravegherii infractorilor, fie că vorbim despre corupţie, crimă organizată (trafic de persoane, droguri, spălare de bani) sau infracţionalitate obişnuită. Capacitatea tehnică limitată aflată la dispoziţia DNA şi a Poliţiei este departe de a acoperi nevoile operative, iar dobîndirea capacităţilor suficiente necesită timp, bani şi, mai ales, pregătirea specialiştilor pe care SRI îi are în momentul de faţă.
 
Dacă şefii instituţiilor care acum au fost pricopsite prin OUG cu sisteme independente de supraveghere tehnică şi interceptare ar renunţa la orgolii şi şi-ar înfrîna setea de putere, activitatea de urmărire penală ar continua nestingerit prin extragerea Centrului Naţional de Interceptare a Comunicaţiilor din SRI, cu tot cu personal, organizîndu-l ca instituţie independentă, deservită de funcţionari publici cu statut special şi condusă de judecători şi procurori numiţi de CSM.
 
Ce-o fi mai important? Să continue fără sincope urmărirea penală fără cheltuieli suplimentare sau să se piardă informaţii, timp şi bani, dar fiecare instituţie să-şi creeze cîndva propriile capacităţi tehnice?
 
Concluzie – Parlamentul trebuie să dea imediat soluţia corectă, pentru că CSAT şi Guvernul au fost neputincioase în faţa instituţiilor de forţă”, scrie fostul președinte Traian Băsescu pe Facebook.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii