Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:54 27 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Părintel Arsenie Papacioc, omagiat, luni seara, la Casa de Cultură

ro

19 Jul, 2015 08:12 1117 Marime text

La patru ani de la trecerea la Domnul a părintelui Arsenie Papacioc, mănăstirea Ioan Casian organizează luni, 20 iulie, de la ora 19.00, la Casa de Cultură din Constanţa, conferinţa Omagiu Părintelui Arsenie Papacioc.

La eveniment vor participa IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, părintele Ilarion Dan, duhovnicul mănăstirii Crucea, şi părintele Iustin Petre, stareţul mănăstirii Ioan Casian, care vor vorbi despre personalitatea marelui duhovnic al Dobrogei.
De asemenea, va fi lansat şi volumul omagial Ochii prin care vedem cerul, ce reuneşte mai multe mărturii ale unor oameni care l-au cunoscut pe părintele Arsenie Papacioc.

La final, corala Armonia va susţine un recital.
 
Părintele Arsenie s-a născut în data de 15 august 1913, în comuna Perieți din județul Ialomița. La vârsta de 36 de ani a primit călugăria la mănăstirea Sihăstria, județul Neamț. Un an mai târziu, pe 26 septembrie 1950, a fost hirotonit preot la mănăstirea Slatina din Suceava, unde a fost prieten al Părintelui Ilie Cleopa. 

A suferit mulți ani de închisoare și prigoană comunistă alături de Părintele Iustin Pârvu, Valeriu Gafencu, Nichifor Crainic și mulți alții. Din anul 1976 a fost  duhovnic al mănăstirii „Sfânta Maria” din Techirghiol. Numit și „duhovnicul de la Malul Mării”, Părintele Arsenie este cunoscut ca unul dintre marii duhovnici ai României. A avut o evlavie deosebită față de Maica Domnului, al cărei ajutor ne-a sfătuit să îl cerem neîncetat. A trecut la Domnul în ziua de 19 iulie 2011.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii