Un bărbat prins de polițiști, în repetate rânduri, circulând ilegal cu mașina pe străzile din Constanța, condamnat la închisoare! Cazul, în atenția Curții de Apel
Un bărbat prins de polițiști, în repetate rânduri, circulând ilegal cu mașina pe străzile din Constanța,


Cazul unui bărbat prins de polițiști în mai multe rânduri că a condus mașina ilegal a ajuns la Curtea de Apel Constanța. În prima instanță, acesta a fost condamnat la 3 ani și 7 luni de închisoare, iar decizia nefiind definitivă, acesta a contestat hotărârea magistraților.
Anchetatorii spun despre Dimirov Adrian, aflat, în acest moment, în arest preventiv, că în luna octombrie, anul trecut, acesta ar fi condus un vehicul neînmatriculat, în timp ce se afla sub influența alcoolului. Mai mult, după aproximativ o lună, acesta ar fi codus autoturismul, deși avea permisul suspendat, iar, pe deasupra, ar mai fi fost și sub influența alcoolului. Totul ar fi culminat cu un accident petrecut pe strada Corbului, la intersecția cu strada Bărăganului din municipiul Constanța. Polițiștii ajunși la fața locului ar fi stabilit că acesta ar fi avut permisul suspendat și o alcoolemie de 1,20 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Drept urmare, acesta a fost deferit justiției, iar la sfârșitul lunii aprilie, inculpatul ar fi primit prima condamnare.
MINUTA
Soluția pe scurt: În baza art. 334 alin. 4 C. pen. (faptă din 05.10.2024), rap. la art. 396 alin. 1, 2 şi 10 C.pr.pen., condamnă inculpatul D.A., ..., la pedeapsa închisorii de 1 (un) an, pentru săvârșirea infracțiunii de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.
În baza art. 336 alin. 1 C.pen. (faptă din 05.10.2024), rap. la art. 396 alin. 1, 2 şi 10 C.pr.pen., condamnă inculpatul D.A., la pedeapsa închisorii de 1 an şi 9 luni, pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
În baza art. 66 alin. 1 lit. i C. pen., pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, prev. de art. 336 alin. 1 C.pen. (faptă din 05.10.2024), aplică pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a conduce autovehicule, cu excepţia vehiculelor nemotorizate, pe o perioadă de 2 ani de la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale.
În baza art. 65 alin. 1 C. pen., aplică pedeapsa accesorie a interzicerii dreptului art. 66 alin. 1 lit. i C. ped., care se execută de la data rămânerii definitive a hotărârii până la data executării sau considerării ca executată a pedepsei principale. În baza art. 336 alin. 1 C.pen. (faptă din 10.01.2025), rap. la art. 396 alin. 1, 2 şi 10 C.pr.pen., condamnă inculpatul D.A., la pedeapsa închisorii de 2 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
În baza art. 66 alin. 1 lit. i C. pen., pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, prev. de art. 336 alin. 1 C.pen. (faptă din 05.10.2024), aplică pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a conduce autovehicule, cu excepţia vehiculelor nemotorizate, pe o perioadă de 2 ani de la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale. În baza art. 65 alin. 1 C. pen., aplică pedeapsa accesorie a interzicerii dreptului art. 66 alin. 1 lit. i C. ped., care se execută de la data rămânerii definitive a hotărârii până la data executării sau considerării ca executată a pedepsei principale. În baza art. 335 alin. 2 C. pen. (faptă din 15.11.2024), rap. la art. 396 alin. 1, 2 şi 10 C.pr.pen., condamnă inculpatul D.A., la pedeapsa închisorii de 1 (un) an, pentru săvâr?irea infrac?iunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere. În baza art. 335 alin. 2 C. pen. (faptă din 10.05.2025), rap. la art. 396 alin. 1, 2 şi 10 C.pr.pen., condamnă inculpatul D.A., la pedeapsa închisorii de 1 (un) an, pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere. În baza art. 38 alin. 2 C.pen., constată existența concursului de infracțiuni între faptele deduse judecă?ii. În baza art. 39 alin. 1 lit. b) C.pen., contopeşte pedepsele concurente, în sensul că aplică pedeapsa cea mai grea de 2 ani închisoare, la care adăugă o treime din celelalte pedepse, respectiv 1 an şi 7 luni închisoare, pedeapsa rezultantă fiind închisoarea de 3 ani și 7 luni.
În baza art. 60 C. pen., dispune executarea pedepsei de 3 (trei) ani şi 7 (şapte) luni în regim de detenţie. În baza art. 45 alin. 3 lit. a C. pen., contopeşte pedepsele complementare aplicate prin prezenta hotărâre, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a conduce autovehicule, cu excepţia vehiculelor nemotorizate, pe o perioadă de 2 ani de la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale.
În baza art. 45 alin. (5) rap. la art. 45 alin. (3) lit. a) C. pen., contopește pedepsele accesorii, astfel, inculpatul va executa pedeapsa accesorie a interzicerii dreptului art. 66 alin. 1 lit. i C. ped., de la momentul rămânerii definitive a hotărârii de condamnare și până când pedeapsa principală a fost executată sau considerată ca executată.
În temeiul art. 399 alin. 10 C. proc. pen., menţine măsura arestului preventiv luată faţă de inculpatul D.A., pentru o perioadă de 60 de zile, urmând a fi verificată până la data de 28.06.2025. În baza art. 72 C.pen., deduce din pedeapsa rezultantă, durata măsurilor preventive privative de libertate dispuse în cauză, de la data de 10.01.2025, la zi. În baza art. 274 alin. 1 C. proc. pen., obligă inculpatul D.A., la plata sumei de 3000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de către stat, din care 1500 lei aferente fazei de urmărire penală şi 1500 lei aferente fazei camerei preliminare şi judecăţii.
În baza art. 275 alin. 6 C.pr.pen., dispune avansarea onorariului apărătorului desemnat din oficiu, pentru av. Alpetri Marian, suma de 1718 lei, cf. delegației seria AV nr. 567/29.01.2025, din bugetul statului în favoarea Baroului Constanța. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Judecătoria Constanța. Pronunțată prin punerea soluției la dispoziția părților prin mijlocirea grefei instanței astăzi, 30.04.2025.
Document: Hotarâre 559/2025 30.04.2025
Soluția a fost contestată de inculpat, iar cazul a intrat în atenția Curții de Apel Constanța, care a stabilit ca astăzi să aibă loc primul termen de judecată. În schimb, instanța a amânat cauza până la jumătatea lunii septembrie, anul curent.

Ce acuzații revin în sarcina inculpatului
Pe rol soluţionarea cauzei penale privind pe inculpatul, D.A., cercetat în stare de arest preventiv, pentru săvârşirea infracțiunilor de:
1) punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, faptă prev. şi ped. de disp. art. 334 alin. (4) Cod Penal (faptă din 05.10.2024);
2) conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prev. şi ped. de disp. art. 336 alin. (1) din Cod Penal (faptă din 05.10.2024);
3) conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă prev. şi ped. de disp. art. 335 alin. (2) Cod Penal (faptă din 15.11.2024);
4) conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă prev. şi ped. de disp. art. 335 alin. (2) Cod Penal (faptă din 10.01.2025);
5) conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prev. şi ped. de disp. art. 336 alin. (1) din Cod Penal (faptă din 10.01.2025);
În fapt, s-a reţinut prin rechizitoriu că, inculpatul:
-la data de 05.10.2024, în jurul orei 20:00, fiind sub influența băuturilor alcoolice (1,59 g/l alcool pur în sânge la prima probă şi 1,34 g/l alcool pur în sânge la ce-a de-a doua probă) și având plăcuțele de înmatriculare retrase, a condus autoturismul pe strada. (...) în mun. Constanța;
-la data de 15.11.2024, în jurul orei 17:30, fiind sub influența băuturilor alcoolice (0.15 mg/l alcool pur în aerul expirat) și având dreptul de a conduce pe drumurile publice suspendat, a condus autoturismul pe Șoseaua (...), jud. Constanța;
-la data de 10.01.2025, în jurul orei 02:35, fiind sub influența băuturilor alcoolice (2,77 g/l alcool pur în sânge la prima probă şi 2,57 g/l alcool pur în sânge la ce-a de-a doua probă) și având dreptul de a conduce pe drumurile publice suspendat, a condus autoturismul (...) pe str. Corbului din mun. Constanța.
Declarațiile inculpatului
Fiind audiat în calitate de suspect cu privire la toate faptele menționate mai sus, numitul D.A. a recunoscut comiterea faptelor pentru care s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale, declarând următoarele:
„La data de 05.10.2024 în jurul orei 16:00 am condus autoturismul propietate personală, pe b-dul (...). Menționez că eram singur în autoturism . Din verificările efectuate de către polițiști s-a constatat că nu dețin asiguare auto tip RCA pentru autoturismul pe care îl conduceam .
În continuare am fost sancționat contravențional pentru faptul că nu am purtat centura de siguranță pe timpul deplasării și pentru că autoturismul marca (...) cu nr. de înmatriculat nu era asigurat.
Agentul de poliție mi-a înmânat o copie a procesului verbal de contravenție pe care anterior l-am semnat de luare la cunoștință având ca obiecție «Te rog frumos să mă scuzi» și totodată mi-a înmânat și dovada de reținere pentru plăcuțele de înmatriculare (2 buc.) și certificatul de înmatriculare . Menționez că nu am citit dovada de reținere pe care am primit-o dar cunoșteam faptul că dacă nu ai plăcuțele cu nr. de înmatriculare montate nu poți circula pe drumurile publice și că săvârșești o infracțiune în caz ești depistat în trafic în această situație.
În continuare am lăsat autoturismul oprit în afara părții carosabile și am plecat acasă.
La ora 18:00 am sunat pe un prieten care deține platformă auto să îmi aducă autoturismului de pe b-dul (...) unde locuiesc în prezent.
Întrucât pe str. (...) s-au efectuat lucrări în carosabil platforma nu a putut intra și mi-a lăsat autoturismul la intersecția str. (...) cu str. (...).
La ora 18:30 pe motiv că autoturismul a fost lăsat pe colțul intersecției și am considerat că încurcă traficul am hotărât să mut autorismul către str. (...) și să o parchez regulamentar .
Cunoscând că este interzis să circul cu autoturismul fără nr. de înmatriculare am considerat că dacă o mut 20 de metri pe o stradă pe care la acel moment nu era trafic auto sau pietonal nu pun în pericol pe nimeni .
Am urcat în autoturism, l-am pornit și după ce m-am pus în mișcare către str. (...) în spatele meu a apărut un echipaj de poliție care mi-a făcut semn să opresc.
Am fost legitimat de poliție și le-am relatat motivul pentru care nu am nr la autorism și aceștia din urmă mi-au zis că trebuie să îi însoțesc la secția de poliție.
La sediul Secției 3 Poliție am fost testat cu aparatul etilotest Drager rezultatul fiind de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat și în continuare mi s-a adus la cunoștință că trebuie să mă supun recoltării de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei iar eu am fost de acord.
Înainte de a fi condus la spital am fost la poliția rutieră unde am fost testat în privința consumului de substanțe psihoactive rezultatul fiind negativ.
La spital mi-au fost recoltate două mostre biologice de sânge la interval de o oră între ele.
Între cele două recoltări am fost fotografiat și amprentat la IPJ Constanța.
La sediul secției după ce fost întocmite documentele de către polițiști aceștia mi-a adus la cunoștință că din acel moment nu mai am dreptul să conduc autovehicule pe drumurile publlice și întrucât nu aveam asupra mea persmisul de conducere mi-a adus la cunoștință că trebuie să-l predau la poliția rutieră în 5 zile, ultimul aspect menționat și într-un document pe care mi l-am înmânat.
Referitor la consumul de alcool menționez că în intervalul orar 17:00-18:00 am consumat cantitate de un litru de bere alcoolică, la adresa unde locuiesc, timp în care nu am consumat alimenete sau medicamente.
Cunosc faptul că dacă consumi alcool înainte este interzis că conduci autovehicule pe drumurile publice.
La câteva zile după cele întâmplate am făcut asigurare la autoturismul (...) și mi-am ridicat de la poliția rutieră plăcuțele cu nr. de înmatriculare și certificatul de înmatriculare, dar nu am mai condus pentru că știam că nu am voie.
La data de 15.11.2024 având autoturismul (...) la muncă în zona b-dul (...) în spate la (...) Tower deoarece mi-a adus-o acolo un coleg de muncă ca să o țin în parcarea subterană am hotărât să conduc până în (...) .
(...), str. Vârful cu Dor, str. Democrației, str (...), str . Prelungirea Meșterul Manole , drumul național DN39E până la intrare în (...).
Am fost legitimat, ocazie cu care am înmânat permisul de conducere pe care între timp din data de 05.10.2024 l-am găsit și cu ocazia verificărilor s-a constat că dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice este suspendat - fără drept .
În continuare am fost testat alcoolscopic cu aparatul Drager și a rezultat valoare de 0,15 mg/l alcool pur în aerul expirat. Referitor la acest aspect menționez în aceeși zi la ora 14:00 am consumat aproximativ 20-30 ml de țuică deoarece un coleg de-al meu vindea și am vrut să gust înainte. Între consumul de alcool și momentul în care am fost opit nu am consumat alimente .
La sediul postului de poliție după ce fost întocmite documentele de către polițiști aceștia mi-a adus la cunoștință că din acel moment nu mai am dreptul să conduc autovehicule pe drumurile publlice și mi-au înmânat o adresă prin care mi se aduce la cunoștință acest fap.
Totoodată am primit o dovadă de reținere a permisului de conducere fără drept de circulație și deoarece nu dețineam pentru autoturism o asiguare tip RCA valabilă mi-au fost reținute plăcuțele cu nr. de înmatriculare și certificatul de înmatriculare și am fost sancționat contravențional . Dovada pe care am primit-o pentru reținerea plăcuțelor cu nr. de înmatriculare și certificatul de înmatriculare era fără drept de circulație .
La data de 10.01.2025 în jurul orei 22:00 mă aflam pe str. Corbului în zona Solid House unde aveam (...) la reparat un cunoscut .
Cât timp autorismul era reparat în intervalul orar 22:00-01:30 am consumat 5-6 beri alcoolice la 0,33 ml timp în care nu am consunat alimente.
În jurul orei 02:50 după ce autoturismul a fost reparat am condus autoturismul marca (...), fiind singur în vehicul, de pe str. Corbului din zona Blocului Solid House către str. (...) unde locuiesc în prezent .
În apropiere de interscția cu b-dul I. C. Brătianu zona Sabrosso am vrut să ocolesc niște canalizări care nu sunt la nivel și în acel moment am pierdut controlul direcție și am intrat în coliziune cu bordura iar în urma impactului am avariat roțile față și baia de ulei .
Menționeză că în urma impactului cu bordura nu am suferit vătămări corporale.
Am coborât jos să văd urmările accidentului și la scurt timp a venit un echipaj de poliție care m-a întrebat ce s-a întâmplat ocazie cu care am relatat cele menționate mai sus.
În continuare agenții de poliție mi-au adus la cunoștință că voi fi testat alcoolscopic cu aparatul Drager fapt pentru care m-am conformat și în urma testului a rezultat valoare de 1,20 mg/l alcool pur în aerul expirat .
Din verificările efectuate de polițiști s-a stabilit că dreptul de a conducere autovehicule pe drumurile publice este suspendat – fără drept , aspect pe care îl cunoșteam dar am am considerat că nu trebuie să o mai las parcată în acea zonă unde a stat la reparat .
În continuare am fost condus de de bună voie de către un echipaj de poliție rutieră la spital mi-au fost recoltate două mostre biologice de sânge la interval de o oră între ele.
La sediul poliție rutiere după ce fost întocmite documentele de către polițiști aceștia mi-a adus la cunoștință că din acel moment nu mai am dreptul să conduc autovehicule pe drumurile publlice și mi-au înmânat o adresă prin care mi se aduce la cunoștință acest fapt.
Deoarece nu dețineam pentru autoturism o asiguare tip RCA valabilă mi-au fost reținute plăcuțele cu nr. de înmatriculare și certificatul de înmatriculare și am fost sancționat contravențional. Dovada pe care am primit-o pentru reținerea plăcuțelor cu nr. de înmatriculare și certificatul de înmatriculare era fără drept de circulație .
Recunosc și regret cele întâmplate”, a declarat bărbatul.
Sursa text: Rejust.ro
Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Citește și:
FOTO-VIDEO Bărbatul suspectat că ar fi intrat peste Gică Slabu în curte și l-ar fi agresat, dus în fața magistraților Judecătoriei Constanța!
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp