Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:46 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pacient de peste 300 kg, consultat la Spitalului Judeţean Constanţa

ro

24 Mar, 2012 01:14 1339 Marime text

Pacient cu greutate în urgenţa Spitalului Judeţean Constanţa. Un bărbat care la 38 de ani a depăşit 300 de kg. Pentru medici, cazul a reprezentat o adevărată provocare, de la emoţiile că targa ar putea ceda sub greutatea pacientului şi până la mutarea aparaturii de pe secţii în urgenţă, pentru a-l putea consulta.

La  38 de ani, Vladimir depinde în orice moment de familie. Cei doi copii ai săi îi sunt mereu aproape. Cea mai afectată este Rafaela, fetiţa lui în vârstă de 7 ani. Îşi desenează tatăl mai slab decât este acum şi îşi doreşte un singur dar de ziua ei. Din cauza excesului ponderal, aproape în fiecare zi constănţeanul are nevoie de îngrijiri medicale.

La spital se formează repede o echipă care îl consultă. Medicii îi cunosc probleme de sănătate, semn că bărbatul ajunge în serviciul de urgenţă destul de des. Medicii se tem să nu cedeze targa. Aceasta este concepută  pentru pacienţi cu greutatea sub 230 de kg. Vladimir are cu 80 de kilograme în plus. Aceleaşi emoţii le au şi cu investigaţiile imagistice. La Computer Tomograf pot intra doar bolnavii care cântăresc cel mult 150 de kg. În cele din urmă este adus un ecograf şi cazul este rezolvat. După ce a fost consultat de un medic internist, un cardiolog şi un specialist în chirurgie cardiovasculară, Vladimir poate respira uşurat. Se va întoarce acasă. Însă va trebui să respecte cu stricteţe un regim igienico-dietetic prescris de medicul nutriţionist. Trebuie să scape de cel puţin 150 de kilograme pentru a putea duce o viaţă normală.

 http://www.reporterntv.ro/stire/pacient-de-peste-300-kg-consultat-la-spitalului-judetean-constanta

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii