Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:02 21 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Obliga persoane să muncească la o fermă Bărbat din Constanţa arestat pentru lipsire de libertate, agresări verbale şi fizice

ro

17 Jun, 2015 11:30 930 Marime text
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, au identificat un cetăţean român care se face vinovat de săvârşirea infracţiunii de lipsire de libertate faţă de mai multe persoane pe care le obliga sa muncească la o fermă de pe raza judeţului Tulcea.
 
Judecătoria Constanta a decis arestarea preventivă a bărbatului pentru o perioadă de 30 de zile.
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Tulcea, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, au identificat un cetăţean român în vârstă de 38 ani, cu domiciliul pe raza judeţului Constanţa, care se face vinovat de săvârşirea infracţiunii de lipsire de libertate.
 
Persoana în cauză, care deţine o fermă de animale în localitatea Ceamurlia de Sus din judeţul Tulcea, a obligat mai mulţi cetăţeni români să lucreze ca îngrijitori de animale la ferma în cauză.
 
Bărbatul  a recurs de mai multe ori la agresări verbale şi fizice asupra victimelor sale şi le-a reţinut abuziv documentele de identitate pentru a nu putea părăsi ferma.
 
În cursul zilei de ieri, judecătorul de drepturi si libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa a dispus arestarea preventiva a bărbatului pentru o perioadă de 30 de zile, care a fost depus la Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al IPJ Constanţa.
 
Poliţiştii de frontieră tulceni continuă cercetările în acest caz sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, urmând ca la finalizare să fie luate măsurile legale ce se impun.

Comunicat Parchet Curte Apel Constanța

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

 

Procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa au solicitat Judecătoriei Constanţa, în data de 16.06.2015, luarea măsurii arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile faţă de inculpatul MIŞILARICU MIHAI, pentru săvârşirea infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal,  prevăzută de art. 205 alin.1 şi 3 lit. b Cod penal cu aplic. art. 35 Cod penal, constând în aceea că i-a lipsit de libertate pe cei care locuiau la ferma pe care o deţine în localitatea Ceamurlia de Sus, județul Tulcea, acestora fiindu-le interzis să iasă din fermă, exceptând păscutul oilor, să efectueze cumpărături la magazinele din sat şi să stea de vorbă cu persoanele din zonă, iar dacă încălcau aceste reguli erau agresaţi verbal şi fizic de către inculpat.

Astfel, în noaptea de 29/30.03.2015, de la fermă au fugit având asupra lor numai hainele, numiții DV, VI, AI, GV și TV, renunţând la bani şi la documentele de identitate (reţinute de inculpat). De asemenea,  în noaptea de 15/16.05.2015 alte 4 persoane a căror identitate nu a fost stabilită au fugit de la fermă, dintre acestea, 2 persoane au fost găsite şi aduse înapoi de către inculpat care a plecat în căutarea lor imediat ce a fost anunţat.

Cauza penală a fost înaintată Judecătoriei Constanţa, spre competentă soluţionare.

Facem precizarea că desfăşurarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.   

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii