Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:24 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noi reguli pentru şcolile de şoferi

ro

16 Oct, 2016 17:51 1139 Marime text
Potrivit Strategiei Naţionale de Siguranţă Rutieră 2016-2020, maşinile care au fost implicate în accidente vor trebui supuse unor inspecţii tehnice înainte de a putea fi folosite din nou de către şoferi.

În altă ordine de idei, Guvernul intenţionează ca şcolile de şoferi să primească prelungirea licenţei de funcţionare doar dacă cel puţin jumătate dintre candidaţi au promovat examenul şi au luat permisul de conducere.

De asemenea, „se va crea cadrul legal pentru iniţierea şi finanţarea unor programe complexe de reabilitare pentru şoferii cu abateri repetate, cu permis suspendat sau anulat, pornind de la premisa că aceste persoane ar trebui recuperate, mai ales în cazul conducătorilor auto profesionişti. (...) În cazul conducătorilor auto care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihotrope, de asemenea, ar trebui avute în vedere cel puţin acţiuni de asistare de tipul «brief interventions», efectuate de personal specializat”, se precizează în documentul Strategiei Naţionale de Siguranţă Rutieră 2016-2020.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii