Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:26 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

NATO denunță „militarizarea” Crimeii, la un an după anexarea ei de către Rusia

ro

09 Mar, 2015 18:25 1172 Marime text
Comandantul trupelor NATO în Europa, Philip Breedlove, a denunțat „militarizarea” Crimeii, peninsula ucraineană anexată în urmă cu un an de către Rusia, care găzduiește acum rachete de croazieră ce acoperă întreaga zonă a Mării Negre, relatează Agerpres.

„Rusia desfășoară acolo sisteme foarte sofisticate (...) Vedem acolo sisteme de rachete sol-aer care acoperă în proporție de 40% Marea Neagră. Există rachete de croazieră care acoperă practic în întregime Marea Neagră”, a spus generalul american într-un interviu difuzat ieri seară de televiziunea ucraineană 1+1, scrie Agerpres.

„Vedem că Crimeea este o platformă de lansare militară”, a mai spus el.

Teritoriul a fost anexat în martie anul trecut, după trei săptămâni de ocupație de către forțele ruse și în urma unui referendum care nu a fost recunoscut de Kiev și de comunitatea internațională.

Alipirea Crimeii a fost urmată de un conflict armat în estul Ucrainei între separatiștii proruși și armata ucraineană, care s-a soldat în 11 luni cu peste 6.000 de morți.

Întrebat despre numărul de militari din trupele regulate ruse desfășurați în estul rebel al Ucrainei, a căror prezență este denunțată de Kiev și de occidentali, generalul Breedlove a refuzat să avanseze o cifră.

„Forțele vin și vor veni' peste frontieră în zona de sud-est care nu se află sub controlul guvernului de la Kiev”, a subliniat generalul Breedlove.

„Echipamente, oameni și bani circulă în continuu pentru susținerea trupelor ruse și a combatanților separatiști proruși în Ucraina”, a adăugat el.


Sursa: Agerpres
Sursa foto: Agerpres
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii