Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:46 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mircea Dolha vrea o comisie de anchetă pentru realizarea autostrăzii Sibiu-Orăștie

ro

14 Oct, 2015 16:38 1592 Marime text
 
Potrivit unui comunicat de presă, vicepreședintele PNL, Mircea Dolha, solicită conducerii partidului să facă demersurile necesare pentru a solicita înființarea unei comisii parlamentare care să ancheteze neregulile constatate la realizarea autostrăzii Sibiu-Orăștie.
 
„Abuzurile Guvernului Ponta și incapacitatea acestuia de a gestiona marile investiții mult trâmbițate duc la greșeli enorme care costă România milioane de euro. Riscul iminent este să pierdem și finanțări europene de miliarde de euro atât de necesare pentru infrastructură. Nu este posibil ca prim-ministrul Ponta să ordone anul trecut inaugurarea tronsonului Sibiu-Orăștie din rațiuni electorale, fiind atunci «prezidențiabilul PSD», iar CNADNR-ul să-i facă pe plac și să constatăm astăzi, la un an distanță, că una dintre puținele autostrăzi pe care le avem trebuie demolată” transmite Mircea Dolha.
 
„Guvernul Ponta lucrează în detrimentul respectării legii, derulării lucrărilor și în special a calității acestora, nefăcându-și datoria de a verifica constructorul, dar cu «nota de plată» achitată din buzunarul românilor. De altfel, asistăm la un alt record negativ pentru România, marca Ponta: în 2015 Guvernul PSD a închis mai mulți kilometri de autostradă decât a construit. Țara noastră a devenit, astfel, singura țară din Europa cu un bilanț negativ la capitolul «autostrăzi». Ba mai mult, ne trezim că vom plăti bani mulți chiar și pentru autostrăzi  nerealizate nici măcar pe hârtie, dacă se adeverește ce scrie în presă, și anume că România va fi dată în judecată pentru anularea licitației pentru autostrada Comarnic - Brasov. Este o situație gravă, provocată de un Guvern ce se dovedește dezastruos și cred că este imperios necesar ca Parlamentul să intervină imediat în a verifica aceste aspecte”, a mai precizat vicepreședintele PNL, Mircea Dolha în comunicatul de presă. 



Sursa foto: informatia-zilei.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii