Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:06 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Petre Tobă și secretarul general Interpol au discutat despre captura de droguri din portul Constanţa

ro

01 Jul, 2016 15:40 2324 Marime text
Ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, a avut astăzi o întrevedere cu secretarul general al INTERPOL, Jürgen Stock, la sediul INTERPOL din Lyon – Franţa.

Discuţiile s-au axat în principal pe provocările cu care se confruntă în prezent Uniunea Europeană, atât în ceea ce priveşte ameninţările teroriste, dar și impactul asupra cooperării agențiilor de aplicare a legii, după rezultatul referendumului din Marea Britanie.

De asemenea, ministrul afacerilor interne l-a informat pe secretarul general INTERPOL despre cea mai recentă captură de droguri realizată zilele acestea în România, în portul Constanţa, de peste 2,5 tone de cocaine. Ministrul Petre Tobă a subliniat că „astfel de operațiuni complexe sunt rezultatul excelentei cooperări polițienești pe care România o are cu agențiile de aplicare a legii din statele partenere“.

În acest context, secretarul general al INTERPOL a anunțat că acest caz va fi folosit ca exemplu de cooperare la Conferința Regională din zona Americilor, care va avea loc la începutul lunii viitoare în Panama.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii