Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:04 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Petre Tobă la DNA - „Am fost citat în calitate de suspect“

ro

09 Sep, 2016 11:04 2670 Marime text
Fostul ministru de Interne, Petre Tobă, a ajuns astăzi la sediul DNA, unde a fost chemat de procurori să dea explicații despre unele cheltuieli nejustificate din bugetul DIPI. 

UPDATE: 
Fostul ministru al Afacerilor Interne Petre Tobă a declarat astăzi, la intrarea în sediul DNA, că a fost citat în calitate de suspect pentru comiterea infracțiunii de favorizarea făptuitorului, susținând că își va dovedi nevinovăția.

Tobă s-a prezentat la Direcția Națională Anticorupție, fiind citat de procurori în dosarul în care s-a cerut președintelui Klaus Iohannis ridicarea imunității pentru urmărirea penală.

"Am fost citat în calitate de suspect pentru comiterea infracțiunii de favorizarea făptuitorului. După cum cunoașteți, am depus demisia din funcția de ministru al Afacerilor Interne tocmai pentru a nu implica ministerul într-un scandal public. Îmi susțin nevinovăția și sunt prezent aici tocmai pentru a prezenta toate argumentele mele în susținerea nevinovăției. Sunt convins că, până la urmă, cu toate argumentele pe care le voi prezenta, îmi voi dovedi nevinovăția", a afirmat Tobă.


Potrivit DNA, pe 1 aprilie, în contextul în care procurorii anticorupție instrumentau dosarul prin care au fost trimiși în judecată Gabriel Oprea și alte persoane, Petre Tobă, în calitate de ministru de Interne, a refuzat declanșarea procedurii de declasificare parțială a unor documente.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii