Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:10 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Gabriel Leș, întrevedere cu directorul Centrului Satelitar al Uniunii Europene

ro

18 Apr, 2019 17:41 1114 Marime text
Ministrul apărării naționale, Gabriel Leș, a avut joi, 18 aprilie, la sediul M.Ap.N., o întâlnire oficială cu directorul Centrului Satelitar al Uniunii Europene (EU SATCEN), Pascal Legai.
Discuțiile au fost axate, cu precădere, pe subiecte de actualitate din domeniul apărării și pe posibilități de cooperare și instruire a specialiștilor din domeniul spațial.

Ministrul Leș a afirmat că România dorește să consolideze relația de cooperare cu structurile Uniunii Europene în general, și cu EU SATCEN, în particular, și a apreciat programul spațial al Uniunii Europene și rolul și activitatea Centrului satelitar în contextul mai larg al Politicii Externe și de Securitate Comună și Politicii de Securitate și Apărare Comună.

În cadrul discuțiilor, ministrul apărării naționale a evidențiat contribuția României în cadrul NATO și UE pe domeniul militar, atât cu experți civili cât și militari, cu accent pe schimbul de informații, și a concluzionat că „aportul EU SATCEN este deosebit în contextul geostrategic actual și al provocărilor tehnologice curente  -  securitatea cibernetică, inteligența artificială și volumele mari de date - prin valoarea ridicată a produselor diseminate în cadrul procesului de avertizare a factorilor de decizie politico-militari și militari”.

Cu acest prilej, ministrul Gabriel Leș i-a conferit lui Pascal Legai, ”în semn de apreciere pentru fapte deosebite, care au contribuit la ridicarea prestigiului Armatei României”, Emblema de Onoare a Armatei României, cu însemn de pace.

Sursă foto: Facebook/ Gabriel Leș

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii