Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:00 02 12 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Apărării, Gabriel Leş, la ceremonia de repatriere a eroilor morţi în Afganistan - "Suntem alături familiei în cumplita suferinţă"

ro

10 Sep, 2019 14:40 725 Marime text
Ministrul Apărării, Gabriel Leş, a declarat, marţi, în cadrul ceremoniei de repatriere a sublocotenentului post-mortem Ciprian-Ştefan Polschi şi a diplomatului Vasile Rădună, ucişi la Kabul, că România rămâne neclintită "în determinarea de a contribui la efortul internaţional de combatere a terorismului", transmite Agerpres.

"Camarazii noştri duc în Afganistan bunătatea şi compasiunea poporului român, sunt apreciaţi atât de alianţă, cât şi de partenerii afgani, dar mai ales de populaţia civilă pentru prietenia, loialitatea şi omenia lor. Cei care merg acolo în numele României şi al alianţei internaţionale trebuie să ştie că rămânem neclintiţi în determinarea noastră de a contribui la efortul internaţional de combatere a terorismului. Veste morţii celor doi eroi a căzut ca un trăsnet în familiile lor şi printre prietenii şi colegii care i-au cunoscut şi apreciat. De atunci, Armata României plânge. Plânge şi astăzi la căpătâiul lor înveşmântat în tricolorul naţional. Nimic şi nimeni nu îi va aduce înapoi, dar locul lor este veşnic în memoria noastră. Doresc încă o dată să asigur membrii familiei că le suntem alături în cumplita suferinţă şi mai ales că le vom rămâne sprijin şi mângâiere de acum înainte, aşa cum am făcut pentru familiile fiecăruia dintre eroii noştri. Dumnezeu să mângâie familiile îndoliate şi să binecuvânteze România", a afirmat ministrul Apărării.


La ceremonia de repatriere a militarului şi diplomatului, care s-a desfăşurat pe Baza 90 Transport Aerian din Otopeni, au luat parte, de asemenea, ministrul de Externe, Ramona Mănescu, şi membri ai familiilor îndoliate.

Un sobor de preoţi a oficiat o slujbă religioasă, urmată de citirea ordinului prin care ministrul Apărării l-a avansat la gradul de sublocotenent post-mortem pe caporalul Ciprian-Ştefan Polschi. De asemenea, a fost citit decretul prin care cei doi au fost decoraţi post-mortem de preşedintele României cu Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler, cu însemn de război.

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ion 10 Sep, 2019 15:58 ce faci mai ministrule cu pensiille militare dormi nu vezi ca budei nu are treaba cu armata tu ce faci dormi in cizme //