Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:18 22 01 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrulul apărării naționale s-a întâlnit la Bucureşti, cu omulogul său din Polonia, Mariusz Błaszczak

ro

18 Sep, 2019 14:53 885 Marime text
Ministrul apărării naționale, Gabriel Leș, a avut o întrevedere cu omologul din Republica Polonă, Mariusz Błaszczak, în marja Reuniunii interguvernamentale româno-polone ce a avut loc miercuri, 18 septembrie, în Bucureşti.

Discuţiile dintre cei doi oficiali s-au concentrat pe stadiul relaţiilor de cooperare bilaterală în domeniul apărării, în contextul Parteneriatului Strategic dintre cele două state, în cadrul Alianţei Nord-Atlantice și Uniunii Europene, precum și în cadrul Formatului București 9 (B9).

Cei doi miniștri au reconfirmat susținerea reciprocă în efortul de consolidare a posturii NATO de descurajare şi apărare, evidenţiind importanţa solidarităţii aliate şi apreciind că apărarea pe flancului estic al NATO și în regiunea Mării Negre trebuie să rămână o prioritate pentru Alianță.

În context, miniștrii apărării au salutat participarea în comun la măsurile aliate de descurajare şi apărare, cu accent pe contribuția reciprocă la implementarea prezenței aliate avansate în Polonia, respectiv prezența aliată adaptată în România.

În privinţa cooperării regionale, cei doi oficiali au discutat pe marginea Formatului B9, din perspectiva consolidării colaborării în proiecte comune, apreciind utilitatea şi dinamica acestei platforme de cooperare, care îşi dovedeşte importanţa prin valorizarea de către statele participante a iniţiativelor avansate în acest cadru.

Sursă foto: Facebook / Gabriel Leş
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii