Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:31 22 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Apărării „Contextul de securitate, mai complicat decât oricând după 1989“

ro

12 Sep, 2016 13:32 545 Marime text
Ministrul Apărării, Mihnea Motoc, a declarat, astăzi, la Breaza, că actualul context de securitate este "mai complicat decât oricând după 1989", arătând că se așteaptă soluții politice pentru evoluțiile "preocupante".
 

"Cred că cel mai ușor putem spune acest lucru gândindu-ne că mediul de securitate, contextul de securitate în care evoluăm este mai complicat decât oricând după 1989. De asemenea, sunt evoluții preocupante cărora sperăm, acesta este cursul nostru primordial de abordare, sperăm să li se găsească soluții politice, dar, pe de altă parte, este puțin probabil ca deteriorarea mediului de securitate să dispară, pur și simplu, pe termen scurt", a spus Motoc după ceremonia de deschidere a anului școlar la Colegiul Militar "Dimitrie Cantemir" Breaza.

 
Ministrul a subliniat că tinerii care vor absolvi sistemul de învățământ militar trebuie să conștientizeze că viitorul Armatei depinde de ei.

"Liceul Militar din Breaza este o instituție cu o tradiție imensă, cu performanță contemporană, (...) de aici se iese cu (...) promovabilitate integrală la Bacalaureat, cu medii foarte înalte și, deci, cu o foarte solidă pregătire pentru activitatea viitoare. Mesajul meu esențial, apelul meu cel mai important, cred, a fost acela ca ei să conștientizeze încă de pe acum că viitorul Armatei stă în ei, în performanța lor, în studiul sârguincios pe care sunt convins că îl vor întreprinde pentru că suntem în vremuri complicate. (...) Deci, cred că într-adevăr trebuie să ne putem baza pe viitorii absolvenți de la acest liceu, de la celelalte colegii militare naționale, din sistemul de învățământ militar superior, de asemenea, și ei cred că trebuie să fie conștienți de aceste așteptări pe care le are întrega societate", a afirmat Mihnea Motoc.

Ti-a placut articolul?

Comentarii