Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:12 27 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

"Metoda Accidentul" loveşte din nou. Trei persoane păgubite cu mii de lei. Recomandările poliţiştilor

ro

09 Jan, 2018 11:58 966 Marime text

În cursul zilei de ieri, trei persoane au fost păcălite de hoţi prin "Metoda Accidentul". Bătrânii au rămas fără câteva mii de lei. Poliţiştii au deschis o anchetă.

La data de 8 ianuarie, în jurul orei 02.40, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Lumina au fost sesizați de către o femeie, cu privire la faptul că mama sa, în vârstă de 74 de ani, a fost apelat pe telefonul fix, de către un bărbat, care s-a recomandat ca fiind medic, aducându-i la cunoștință faptul că fiica sa a fost implicată într-un accident. Persoana necunoscută i-a recomandat efectuarea unei intervenții chirurgicale, în schimbul sumei de 15.000 de lei.

Femeia și-a dat seama că poate fi victima unei înșelăciuni, anunţându-și rudele, ulterior fiind sesizate organele de poliţie.

Tot în cursul zilei de ieri, în jurul orei 00.10, polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție au fost sesizați de către o femeie, de 79 de ani, care le-a spus că a fost apelată pe telefonul fix, de către un bărbat, care i-a spus că fiul acesteia a fost implicat într-un accident rutier, fiind la spital. I s-a adus la cunoștință că ar fi nevoie de suma de 7.000 de lei, pentru efectuarea unei intervenții chirurgicale. Femeia și-a dat seama că poate fi victima unei înșelăciuni, anunţând organele de poliţie.

Tot ieri, în jurul orei 08.10, polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție au fost sesizați de către un bărbat, de 83 de ani, care le-a spus că a fost apelat, pe telefonul mobil, în jurul orei 04.00, de către un bărbat, care s-a recomandat a fi avocat, acesta spunându-i că fiul lui a fost reținut de polițiști, fiind implicat într-un accident rutier, soldat cu rănirea gravă a unei femei. I s-a adus la cunoștință că ar fi nevoie de suma de 20.000 de lei, astfel încât fiul acestuia să fie eliberat.

Bătrânul a oferit unei persoane necunoscute, care s-a prezentat la domiciliul său, suma de 20.000 de lei, ulterior realizând că a fost victima unei infracțiuni de înșelăciune.

Polițiștii constănțeni au deschis anchete în cele trei cauze pentru identificarea autorilor, depistării acestora și tragerea lor la răspundere penală.RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR CONSTĂNȚENI

Pentru a conştientiza populaţia, cu precădere persoanele de vârsta a III-a, cu privire la riscul la care se expun când au încredere în persoane necunoscute şi le oferă sume de bani, în schimbul aşa-ziselor “rezolvări de probleme cauzate de accidentele rutiere”, precizăm încă o dată faptul că în cazul unor accidente cu victime NU trebuie să se ofere sub nicio formă sau pretext sume de bani.

Este foarte important pentru cetăţeni să cunoască faptul că în nici un caz de accident rutier reprezentanţii instituţiilor publice nu solicită bani pentru a rezolva o speţă de natură penală.

Se recomandă ca în astfel de cazuri, în care cetăţenii sunt sunaţi şi li se solicită diferite sume de bani telefonic, pentru “rezolvarea unor accidente rutiere, să se apeleze imediat la 112 sau la Poliţie, pentru a se verifica dacă fiul, fiica, ruda, rudele au fost implicate într-un accident rutier.

Astfel, poliţiştii pot interveni pentru prevenirea comiterii unor înşelăciuni, iar persoanele care intenţionează să comită astfel de fapte să fie identificate, depistate şi trase la răspundere penală.

Ti-a placut articolul?

Comentarii