Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:29 23 04 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Medic și asistent medical din Spitalul Judeţean de Urgenţă Tulcea, suspecți de luare de mită

ro

30 Oct, 2015 11:21 1397 Marime text
 
Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea, au  dispus miercuri, efectuarea  în continuare a  urmăririi penale şi ieri, punerea  în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatele Cecilia Chirvăsuţă – medic cardiolog şi Marcela Vlad– asistent medical,  ambele din cadrul  Spitalului Judeţean de  Urgenţă Tulcea,  sub aspectul  săvârşirii infracţiunilor  de luare de mită în formă continuată.
 
Din probatoriul administrat în cauză până la acest moment al urmăririi penale de procurorul de caz, a rezultat faptul că în cursul anului 2013, precum şi miercuri, inculpata  Cecilia Chirvăsuţă, în calitatea de  medic în specialitatea  cardiologie, angajat al Secţiei de cardiologie  a  Spitalului Judeţean Tulcea, prin acte materiale diferite realizate în temeiul aceleiaşi hotărâri infracţionale, a pretins şi primit cu  titlu  de mită, la date  diferite, suma  totală de 1.200 lei,  pentru îndeplinirea îndatoririlor de serviciu  de medic încadrat într-o unitate din sistemul public de sănătate constând în acordarea de îngrijiri medicale unui pacient şi pregătirea documentaţiei  aferentă unui dosar de pensionare pe caz de boală. Totodată, inculpata  Marcela Vlad, în calitate de asistent medical al unităţii  spitalicești mai sus-menţionate, a primit suma totală de  300 lei, la date diferite, în legătură cu îndeplinirea  atribuţiilor sale de  serviciu.
 
Miercuri, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea a dispus măsura preventivă a reţinerii pe o perioadă de 24 de ore faţă de cele două suspecte .  Ieri, s-a propus  judecătorului de drepturi şi  libertăţi din cadrul Tribunalului Tulcea, arestarea  prevenită  a inculpatei Cecilia Chirvăsuţă, pe o perioadă de 30 de zile, iar instanţa de  judecată  a hotărât  luarea  măsurii prevenite  a  arestului la domiciliu. Faţă de inculpata  Marcela Vlad, s-a  dispus, la  aceeaşi dată, de către  procurorul de caz, luarea  măsurii preventive a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de  zile.

În cauză cercetările s-au desfăşurat cu sprijinul ofiţerilor din cadrul  Direcţiei  generale  Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Tulcea şi cu aportul Inspectoratului de Jandarmi Tulcea.
 
Facem precizarea  că punerea  în  mişcare a  acţiunii penale este o  etapă a procesului penal reglementată de Codul de Procedură Penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate  care  nu poate, în nicio  situaţie, să înfrângă principiul  prezumţiei de nevinovăţie.


Sursa foto: romedic.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • SIlvis 31 Oct, 2015 16:39 Și ce s-a rezolvat când doamna Vlad Marcela încă merge la serviciu și continuă să ia mită? Contractul de muncă al dânsei nu a fost suspendat. Viața dânsei decurge normal. Rușine juristului și managerului Spitalului Județean!