Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:29 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marius Panțu a câștigat procesul cu RCS-RDS

ro

30 Jan, 2015 18:05 2767 Marime text
Jurnalistul constănţean Marius Panţu a câştigat, prin sentinţă definitivă la Curtea de Apel Constanţa, procesul cu grupul RCS-RDS, din care face parte televiziunea de ştiri Digi 24 TV, în care a contestat decizia de concediere de la staţia locală din Constanţa. Decizia dată miercuri, 28 ianuarie, de Curtea de Apel a respins recursul RCS-RDS şi a menţinut sentinţa de la Tribunalul Constanţa, care îi dădea dreptate jurnalistului:
 
„Admite cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul PANŢU MARIUS în contradictoriu cu pârâta SC RCS&RDS SA. Anulează decizia nr.2921/28.02.2013 şi decizia nr. DJ 4277/28.03.2013 emise de pârâtă. Ia act de renunţarea reclamantului la judecata cererii privind reintegrarea în postul deţinut anterior. Obligă pârâta să plătească reclamantului o despăgubire egală cu salariile indexate, majorate şi reactualizate şi cu celelelte drepturi de care ar fi beneficiat, de la data de 1.03.2013 şi până la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. Obligă pârâta să plătească reclamantului suma de 4060 lei reprezentând cheltuieli de judecată. Executorie”, arată soluţia pe scurt a Tribunalului.
 
“In urma cu 23 de luni am fost concediat ilegal de catre concernul RCS-RDS in urma unui scandal aparut in presa cu ocazia unui targ de martisoare organizat in incinta unui mall. La acea vreme pe un site specializat cu transmiterea de stiri si informatii din lumea jurnalistica  am fost acuzat ca as fi facut o regie pentru a realiza o banala stire. Dupa o ancheta formala la o luna dupa aparitia acestui material, RCS-RDS a hotarat desfacerea contractului de munca, chiar daca ma aflam in timpul concediului medical, pe motiv ca am dat replica acestei acuzatii nefondate tot pe acest site. Am actionat in judecata RCS-RDS si a urmat un proces ce a durat aproape doi ani. Am castigat la instanta de fond procesul si am obtinut plata tuturor drepturilor banesti care m-i s-ar fi cuvenit de cand m-au concediat si pana la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti, precum si plata cheltuielilor de judecata. RCS-RDS a facut apel la sentinta si dupa judecarea apelului la Curtea de Apel Constanta la data de 28.01.2015 am castigat definitiv procesul”, spune Marius Panțu.

Sursa foto: paginademedia.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii