Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:46 23 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marea vandalizare a parcurilor din Constanța începe cu un copac. Știi cât au costat acești arbori?

ro

11 Jun, 2016 04:16 4975 Marime text
Derbedeii din Constanța când nu au ce face dau cu picoarele în coșurile de gunoi, chiar dacă sunt din metal, în oglinzile mașinilor, în băncile pe care ar trebui să se odihnească acei ce are nevoie de ele.

Tot derbedii din Constanța când nu au ce face și vor să-și consume energia rup copacii din parcuri.
Și exemple de-a lungul anilor avem destule.
Numai anul trecut pe strada Termele Romane, cea care duce către Poarta 1 de la Consiliul Județean, au fost distruși într-o noapte 25 de platani, cu trunchiul cât mâna.
Acum au început atacul în Parcul de la Casa de Cultură. Ieri un arbore zăcea culcat la pământ chiar lângă trotuarul dinspre bulevardul Alexandru Lăpușneanu.
Și nu se poate pune pe seama unui cățel de companie sau a unul copil. Este, se vede plantat din acest an, dar cu trunchiul viguros.
Adică derbedeului i-a trebuit ceva muncă să-l răpună pe arbore.
Și aici nu mai putem arunca vina pe nimeni: nici pe pază nici pe opinia publică. Probabil a fost vreun hăndrălău care a vrut să le arată altora cum pune el la pământ un biet arbore.

Câți bani s-au dat pe ei
Primăria Constanţa a atribuit, prin licitaţie deschisă, un contract privind achiziţia unor arbori pentru plantat și înfrumusețat spaţiile verzi din Municipiul Constanţa şi staţiunea Mamaia.
În acest sens au fost achiziționate următoarele specii: 1. Paulownia tomentosa (circumferinţa 10-12 cm ); 2. Acer platanoides ‘Royal Red’ (circumferinţa 8-10 cm); 3. Albizzia julibrissin (circumferinţa 10-12 cm); 4. Populus deltoides ‘Purple Tower’ (circumferinţa 10-12 cm); 5. Tilia tomentosa (circumferinţa 10-12 cm); 6. Platanus x hybrida (circumferinţa 8-10 cm); 7. Acer saccharinum (circumferinţa 10-12 cm)”, potrivit anunţului de atribuire.
Valoarea totală a contractului este de 804400.00lei fără TVA. Parcă mi se pare prea mare suma să îi lăsăm pe derbedei să rupă și de acum încolo.
Poate îmi veți spune: un copac acolo! Da, un copac. Dar va fi ultimul?

 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ada 11 Jun, 2016 17:12 Daca se construia o Biserica in parc remus cernea &co se legau cu lanturile de copaci sa nu se distruga fauna, dar daca se construieste marele city mall nimeni nu spune nimic, unde sunt ecologistii adevarati ? doar cand e vorba de cate o biserica apa acesti asa zis ecologisti ?
  • fani 11 Jun, 2016 08:13 Terminati cu vaicarerile ! Cine si de ce are interesul sa NU puna camere de luat vederi prin tot orasul ? Cate sute de vandalisme nu s-ar descoperi astfel ? Mai vorbim de oras turistic si european ....Nu cumva asta-i cauza ca sunt alesi in mod sigur cei care inchid ochii la realele probleme ale orasului .Orase din tarile lumii a 3-a au introdus tramvaie si troleibuze ,au camere de luat vederi peste tot iar Constanta le-a scos sau nu le-a pus deloc!