Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:26 13 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Asociația Constanța Altfel renunță la judecată! Se închide procesul pe autorizația de construire pentru Catedrala Eroilor Constanța?

ro

16 Jun, 2023 00:00 1938 Marime text
Catedrala Eroilor - machetă. Sursa foto: Arhiva ZIUA de Constanța
  • Este vborba despre dosarul deschis de Asociația Constanța Altfel, în contradictoriu cu Primarul Municipiului Constanța, Arhiepiscopia Tomisului și Parohia Sfânta Treime.
  • Asociația a cerut anularea autorizației de construire emisă pentru ridicarea Catedralei Eroilor Sfânta Treime, din Parcul Casei de Cultură Constanța.
  • La ultimul termen, în proces s-a depus o cerere de renunțare la judecată.
Catedrala Eroilor Constanța se află de aproximativ trei ani într-un proces ce are în centru autorizația de construire emisă de autoritățile locale pentru ridicarea lăcașului de cult.
 
Acest proces este pe cale să se termine, însă, după ce Asociația Constanța Altfel a depus la dosarul cauzei o cerere de renunțare la judecată.
 
Iar asta, după ce Asociația atacase la Curtea de Apel Constanța decizia inițială a Tribunalului prin care pierduse procesul vizând autorizația de construire în baza căreia, în Parcul Casei de Cultură, se construiește Catedrala Eroilor „Sfânta Treime“.
 
Curtea de Apel a decis rejudecarea, iar Tribunalul a hotărât administrarea unor noi probe, reprezentate de situația actualizată a terenului vizat prin cererea de chemare în judecată, dar și un extras de carte funciară actual, documente pe care urmau să le depună la dosar avocații Primarului Municipiului Constanța.
 
La ultimul termen, în proces s-a depus însă o cerere de renunțare la judecată, iar Tribunalul Constanța a amânat pronunțarea cu privire la această cerere pentru finele lunii iunie.
 
Dacă cererea va fi admisă, procesul s-ar putea închide.
 
Verdictul judecătorilor este așteptat pe data de 28 iunie 2023.
 
Acțiunea, respinsă inițial, ca lipsită de interes
 
Este vorba despre dosarul 5311/118/2019*, deschis de Asociația Constanța Altfel, în contradictoriu cu Primarul Municipiului Constanța, Arhiepiscopia Tomisului și Parohia Sfânta Treime.
 
În proces, Asociația Constanța Altfel a formulat cererea de anulare a autorizației de construire emisă pentru ridicarea Catedralei Eroilor.
 
Așa cum am precizat anterior, în primă instanță, Tribunalul Constanța a decis să respingă acțiunea Asociației Constanța Altfel, ca lipsită de interes, dar dosarul a fost trimis la rejudecare de magistrații Curții de Apel.
 
În întreg acest context, rămâne de văzut dacă Tribunalul va admite cererea de renunțare la judecată.
 
Sursa motivare: Portalul Național al Jurisprudenței – www.rejust.ro
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Arhiepiscopia Tomisului l-a dat în judecată pe primarul Constanței „întrucât a omis să-și mai țină cuvântul“ (MOTIVARE)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii