Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:39 13 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Curtea Supremă, decizie importantă pentru Arhiepiscopia Tomisului! Ce verdict așteaptă azi clericii de la Înalta Curte

ro

23 Jun, 2022 00:00 1396 Marime text
Catedrala Arhiepiscopală Sfinții Petru și Pavel Constanța
  • Cererea Arhiepiscopiei va fi analizată de judecătorii Secției de Contencios administrativ și fiscal a Înaltei Curți de Casație și Justiție, în completul CC7-NCPC al secției.
  • Mai exact, se cere strămutarea dosarului 632/118/2022, recurs aflat pe rolul Secției de Contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel Constanța, cu termen de judecată în luna iulie 2022.
 
Momente intense la Înalta Curte de Casație și Justiție a României, acolo unde clericii din cadrul Arhiepiscopiei Tomisului au cerut strămutarea unui proces ce vizează terenul de lângă Catedrala Eroilor, din Constanța!
 
Magistrații Curții Supreme vor judeca astăzi cererea de strămutare a dosarului în care, în primă instanță, preoții au obținut suspendarea hotărârii Consiliului Local Constanța prin care le era revocat dreptul de administrare a terenului.
 
Cererea Arhiepiscopiei va fi analizată de judecătorii Secției de Contencios administrativ și fiscal a Înaltei Curți de Casație și Justiție, în completul CC7-NCPC al secției.
 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, în legătură cu acest caz, surse judiciare au declarat, pentru ZIUA de Constanța, că s-a cerut strămutarea recursului declarat de Consiliul Local Constanța împotriva deciziei care a suspendat HCL prin care Arhiepiscopia rămăsese fără dreptul de administrare pentru terenul de lângă viitoarea Catedrală a Eroilor din oraș.
 
Mai exact, se cere strămutarea dosarului 632/118/2022, recurs aflat pe rolul Secției de Contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel Constanța, cu termen de judecată în luna iulie 2022.
 
Dosarul se află în atenția completuluI C4 Recurs al secției, format din magistrații Ecaterina Grigore, Roxana Nicoleta Bacu și Ramona Poppa.
 
Arhiepiscopia, câștigătoare la fond
 
În acest dosar, pe data de 30 martie 2022, Arhiepiscopia Tomisului a obținut în primă instanță suspendarea hotărârii Consiliului Local Constanța prin care a fost revocat dreptul de administrare al clericilor asupra terenului din P arcul Casei de Cultură de lângă Catedrala Eroilor.
 
În hotărârea prin care Arhiepiscopia a obținut suspendarea acestei hotărâri, judecătorii Secției de Contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța au arătat, printre altele, că „iminența prejudiciului față de reclamantă rezultă din chiar materialitatea faptelor şi din cauzalitatea derivată din emiterea actului administrativ reprezentat de Hotărârea nr. 450/26.11.2021 prin care se  revocă cu caracter  irevocabil dreptul de a administrare asupra imobilului teren în suprafață de 1.734 m.p. în referire la care a fost emisă anterior inclusiv Autorizația de construire nr. 201/08.02.2019, prejudiciu susceptibil de a se produce în continuare manifestându-se prin posibilitatea reală și efectivă ca reclamanta -prin revocarea dreptului de administrare- să se afle în imposibilitatea edificării construcției astfel cum a fost autorizată printr-un act administrativ asupra căruia planează aparente dubii, semnificative și substanțiale, de nelegalitate la acest moment procesual“.
 
Totodată, Arhiepiscopia Tomisului a dechis un nou proces Consiliului Local Constanța, având ca obiect anularea acestei hotărâri a CLC, pe care a reușit să o suspende în primă instanță, dosarul pentru anulare având indicativul 3666/118/2022.
 
În cazul în care clericii vor primi un verdict pozitiv de la Înalta Curte de Casație și Justiție a României, recursul declarat de Consiliul Local Constanța va fi judecat de o altă instanță din țară, egală în grad.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Arhiepiscopia Tomisului a făcut apel într-unul din dosarele ce vizează Biserica Izvorul Tămăduirii. Despre ce este vorba
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii