Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:08 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proces pentru terenul de lângă Catedrala Eroilor, din Constanța. Mișcarea Arhiepiscopiei Tomisului

ro

18 Jun, 2022 00:00 1472 Marime text
Catedrala Eroilor, în Parcul Casei de Cultură Constanța. Lucrare în construcție
  • Recursul CLC a fost amânat ca urmare a cererii formulate de Arhiepiscopie de a se acorda un termen, pentru ca, între timp, Înalta Curte de Casație și Justiție a României să poată judeca cererea de strămutare a procesului, formulată de clerici.
  • Amintim, în dosarul 632/118/2022, pe data de 30 martie 2022, Arhiepiscopia Tomisului a obținut în primă instanță suspendarea hotărârii Consiliului Local Constanța prin care a fost revocat dreptul de administrare al clericilor asupra terenului din Parcul Casei de Cultură de lângă Catedrala Eroilor.
 
Curtea de Apel Constanța a decis să amâne pentru luna iulie 2022 recursul declarat de Consiliul Local Constanța împotriva deciziei de la tribunal prin care a fost suspendată hotărârea de consiliu ce lua Arhiepiscopiei Tomisului dreptul de administrare a terenului de lângă viitoarea Catedrală a Eroilor din oraș!
 
Motivul amânării a fost cererea formulată de Arhiepiscopie de a se acorda un termen, pentru ca, între timp, Înalta Curte de Casație și Justiție a României să poată judeca cererea de strămutare a procesului, formulată de clerici.
 
Astfel, cererea de strămutare va fi analizată de Curtea Supremă la finele lunii iunie 2022, urmând ca procesul în care a fost suspendată, inițial, HCL Constanța să se reia pe data de 18 iulie 2022.
 
Amintim, în dosarul 632/118/2022, pe data de 30 martie 2022, Arhiepiscopia Tomisului a obținut în primă instanță suspendarea hotărârii Consiliului Local Constanța prin care a fost revocat dreptul de administrare al clericilor asupra terenului din Parcul Casei de Cultură de lângă Catedrala Eroilor.
 
În hotărârea prin care Arhiepiscopia a obținut suspendarea acestei hotărâri, judecătorii Secției de Contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța au arătat, printre altele, că „iminența prejudiciului față de reclamantă rezultă din chiar materialitatea faptelor şi din cauzalitatea derivată din emiterea actului administrativ reprezentat de Hotărârea nr. 450/26.11.2021 prin care se  revocă cu caracter  irevocabil dreptul de a administrare asupra imobilului teren în suprafață de 1.734 m.p. în referire la care a fost emisă anterior inclusiv Autorizația de construire nr. 201/08.02.2019, prejudiciu susceptibil de a se produce în continuare manifestându-se prin posibilitatea reală și efectivă ca reclamanta -prin revocarea dreptului de administrare- să se afle în imposibilitatea edificării construcției astfel cum a fost autorizată printr-un act administrativ asupra căruia planează aparente dubii, semnificative și substanțiale, de nelegalitate la acest moment procesual“.
 
 
Recent, Arhiepiscopia Tomisului a dechis un nou proces Consiliului Local Constanța, având ca obiect anularea acestei hotărâri a CLC, pe care a reușit să o suspende în primă instanță, dosarul pentru anulare având indicativul 3666/118/2022.
 
Totuși, între timp, fețele bisericești nu au pierdut timpul și s-au adresat și Curții Supreme, pentru a muta de la Curtea de Apel Constanța recursul prin care CLC vrea să obțină, din nou, revocarea dreptului Arhiepiscopiei de administrare a terenului în cauză.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
EXCLUSIV!
Demolarea Bisericii Izvorul Tămăduirii, suspendată de Judecătoria Constanța!

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii