Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:50 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Arhiepiscopia Tomisului „duce“ Catedrala Eroilor pe masa Curții Supreme! Clericii vor ca procesul să nu se judece la Constanța

ro

07 Jun, 2022 00:00 1247 Marime text
  • Surse judiciare au declarat, pentru ZIUA de Constanța, că s-a cerut strămutarea recursului declarat de Consiliul Local Constanța împotriva deciziei care a suspendat HCL prin care Arhiepiscopia rămăsese fără dreptul de administrare pentru terenul de lângă viitoarea Catedrală a Eroilor din oraș.
  • Cererea de strămutare va fi analizată de judecătorii Curții Supreme la data de 23 iunie 2022, cazul aflându-se în atenția completului CC7-NCPC al Secției de Contencios administrativ și fiscal.
 
Arhiepiscopia Tomisului, condusă de ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a cerut Curții Supreme a României să decidă strămuarea unui proces pe care clericii îl au la instanțele din Constanța!
 
Surse judiciare au declarat, pentru ZIUA de Constanța, că s-a cerut strămutarea recursului declarat de Consiliul Local Constanța împotriva deciziei care a suspendat HCL prin care Arhiepiscopia rămăsese fără dreptul de administrare pentru terenul de lângă viitoarea Catedrală a Eroilor din oraș.
 
Cererea de strămutare formulată de Arhiepiscopia Tomisului a fost înregistrată pe rolul Secției de Contencios administrativ și fiscal a Înaltei Curți de Casație și Justiție a României la data de 23 mai 2022, intimat în cererea Arhiepiscopiei fiind nimeni altul decât Consiliul Local Constanța!
 
Cererea de strămutare va fi analizată de judecătorii Curții Supreme la data de 23 iunie 2022, cazul aflându-se în atenția completului CC7-NCPC al Secției de Contencios administrativ și fiscal.
 
Surse judiciare au precizat, pentru ZIUA de Constanța, că, în cauză, se solicită strămutarea dosarului 632/118/2022, aflat în prezent pe rolul Curții de Apel Constanța.
 
Suspendarea HCL
 
În acest dosar, pe data de 30 martie 2022, Arhiepiscopia Tomisului a obținut în primă instanță suspendarea hotărârii Consiliului Local Constanța prin care a fost revocat dreptul de administrare al clericilor asupra terenului din P arcul Casei de Cultură de lângă Catedrala Eroilor.
 
În hotărârea prin care Arhiepiscopia a obținut suspendarea acestei hotărâri, judecătorii Secției de Contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța au arătat, printre altele, că „iminența prejudiciului față de reclamantă rezultă din chiar materialitatea faptelor şi din cauzalitatea derivată din emiterea actului administrativ reprezentat de Hotărârea nr. 450/26.11.2021 prin care se  revocă cu caracter  irevocabil dreptul de a administrare asupra imobilului teren în suprafață de 1.734 m.p. în referire la care a fost emisă anterior inclusiv Autorizația de construire nr. 201/08.02.2019, prejudiciu susceptibil de a se produce în continuare manifestându-se prin posibilitatea reală și efectivă ca reclamanta -prin revocarea dreptului de administrare- să se afle în imposibilitatea edificării construcției astfel cum a fost autorizată printr-un act administrativ asupra căruia planează aparente dubii, semnificative și substanțiale, de nelegalitate la acest moment procesual“.
 
Recent, Arhiepiscopia Tomisului a dechis un nou proces Consiliului Local Constanța, având ca obiect anularea acestei hotărâri a CLC, pe care a reușit să o suspende în primă instanță, dosarul pentru anulare având indicativul 3666/118/2022.
 
Totuși, între timp, fețele bisericești nu au pierdut timpul și s-au adresat și Curții Supreme, pentru a muta de la Curtea de Apel Constanța recursul prin care CLC vrea să obțină, din nou, revocarea dreptului Arhiepiscopiei de administrare a terenului în cauză.
 
Cerere de recuzare
 
Dosarul 632/118/2022 se află în prezent pe rolul Secției de Contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel Constanța, cu termen de judecată la data de 16 iunie, de la ora 9.00.
 
În acest dosar, la data de 23 mai, Completul de incidente procedurale a respins ca nefondată cererea de recuzare a completului formulată în cauză.
 
Dosarul se află în atenția completuluI C4 Recurs al secției, format din magistrații Ecaterina Grigore, Roxana Nicoleta Bacu și Ramona Poppa.
 
Dacă cererea de strămutare formulată de Arhiepiscopie va fi admisă de Curtea Supremă, cazul va fi înaintat altei curți de apel din țară.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Arhiepiscopia Tomisului, la judecată cu Consiliul Local pentru terenul de lângă Catedrala Eroilor
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii