Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:48 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Manifestatii anti Băsescu în Capitală

ro

13 Jan, 2012 20:10 1794 Marime text
Aproximativ o mie de persoane merg inspre Palatul Cotroceni, circulatia pe bulevardul Regina Elisabeta fiind blocata. Circula sporadic troleibuze pe sens invers, inspre Piata Universitatii. La aceasta ora, coloana a ajuns in dreptul Parcului Cismigiu.

Manifestantii din coloana care se indreapta spre Cotroceni striga la persoanele care merg pe trotuar sa se alature protestului. In coloana sunt si parinti care isi tin copiii pe umeri.

In randul manifestantilor se afla si cativa oameni care au participat la mitingurile revolutionarilor

Protestatarii au scandat: "Iesi afara, javra ordinara", "Unu' mic si unu' chior si-au batut joc de popor". Multe dintre scandari sunt similare celor rostite in timpul protestelor revolutionarilor de la finalul anului trecut

Informatii legate de manifestare sunt prezentate de televiziunile de stiri (Antena 3, Realitatea TV, Romania RV) cu exceptia TVR Info, care nu prezentase acest protest pana la ora 20,00. Jurnalul de la aceasta ora a inceput cu prezentarea mitingului din Bucuresti.

UPDATE 19.33:
Numarul manifestantilor a crescut pana la aproximativ 500. Tot mai multi oameni se alatura coloanei in drumul spre Palatul Cotroceni

UPDATE 19.24:
Manifestantii au plecat din Piata Universitatii spre Cotroceni

UPDATE 19.20:
Dan Diaconescu a aparut in Piata Universitatii, dar a fost huiduit copios si a plecat imediat

In jurul orei 18:30, protestatarii au inceput sa scandeze impotriva TVR-ului, amenintand reporterul si operatorul si acuzandu-i ca sunt aserviti lui Basescu.

Huiduielile impotriva TVR-ului au continuat, din timp in timp, de-a lungul protestului.

Cateva sute de persoane se afla vineri seara in Piata Universitatii din Bucuresti, unde participa la o manifestare de sustinere a lui Raed Arafat. Protestatarii cer demiterea presedintelui Traian Basescu.
Protestul nu este autorizat.

Potrivit jandarmilor din Piata, la miting participa circa 200 de oameni, in timp ce estimarea reporterului HotNews.ro aflat la fata locului este de aproximativ 250.

Reporterul HotNews.ro aflat in Piata Universitatii relateaza ca o parte din manifestanti folosesc un limbaj extrem de dur la adresa lui Basescu, similar celui intilnit la mitingurile revolutionarilor. Ei striga "Basescu - Chiorul" si "Iesi afara, javra ordinara".

Cei mai multi dintre manifestanti sustin ca au venit in Piata Universitatii in urma mesajelor lansate pe Facebook, Twitter si pe alte site-uri sau dupa ce au vazut imagini la tv.

Sursa: Hotnews.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii