Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:18 10 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Klaus Iohannis „Este dreptul şi obligaţia justiţiei de a-i identifica şi de a-i aduce în faţa legii pe cei care se fac vinovaţi“

ro

22 Dec, 2014 17:26 1132 Marime text
Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut un discurs, după decorarea preşedintelui Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici, în care a arătat că „cel mai drept judecător pentru un regim este naţiunea română însăşi, care prin Revoluţia română a declarat dictatura vinovată de cei 45 de ani de sărăcie, umilinţă şi teroare“.

„Marcăm în aceste zile 25 de ani de la Revoluţia română, şi încă există numeroase controverse cu privire la acest eveniment. Aceste controverse nu vor înceta până când adevărul juridic nu va fi scos la iveală, pentru că de adevărul istoric se vor ocupa fără îndoială istoricii“, a precizat preşedintele României.

„Faptul că astăzi există încă oameni cu mâinile pătate de sânge, care au săvârşit crime în timpul comunismului sau în timpul revoluţiei şi care se plimbă liberi arată de fapt incapacitatea noastră ca societate de a-i găsi şi pedepsi pe cei vinovaţi. Din acest punct de vedere consider că este dreptul şi obligaţia justiţiei de a-i identifica şi de a-i aduce în faţa legii pe cei care se fac vinovaţi, fie că vorbim de torţionarii din anii '50-'60 sau despre cei care au comis crime şi abuzuri la Revoluţie“, a declarat Iohannis.

Sursa: Mediafax

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • nelutiu 22 Dec, 2014 22:13 Ar fi prea frumos să se întâmple aşa dar de două decenii şi jumătate se aşteaptă condamnarea criminalolor de la Revoluţie şi ...dosarele au fost închise. Mai mult decât atât torţionarii, securiştii şi procurorii care au condamnat oameni nevinovaţi doar pentru simpu motiv că nu iubeau comunismul azi au pensii uriaşe şi trăiesc pe picior mare. Toate încercările de a se face dreptate au fost subminate de vechea structură securisto-comunistă mai aflată încă în structurile Statului. Care stat de drept dacă nu se va face dreptate?