Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:35 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jeannette Bougrab, partenera lui Charb „Am fi putut evita acest masacru. L-am fi putut evita și nu am făcut-o"

ro

11 Jan, 2015 00:59 1858 Marime text
 
Potrivit Agerpres, Jeannette Bougrab, partenera lui Stéphane Charbonnier, redactorul-șef al revistei Charlie Hebdo, cunoscut sub numele de Charb, a dat un interviu la postul de televiziune francez TF1, în care ea dă vina pentru masacru pe securitatea inadecvată la birourile Charlie Hebdo, notează Euronews.

„Nu am pierdut Charlie Hebdo. Am pierdut un iubit. Eu sunt aici, nu ca un fost ministru, ci ca o femeie care și-a pierdut bărbatul, care a fost ucis de barbari. L-am admirat înainte de a mă îndrăgosti de el și l-am iubit pentru cum era, era curajos, el credea că viața este ceva neînsemnat când își apăra ideile. Cunoașteți azi oameni capabili să moară pentru ideile lor? Nu. Pentru că tocmai au murit, au fost uciși. Asta e realitatea, am fi putut evita acest masacru. L-am fi putut evita și nu am făcut-o", a declarat Jeannette Bougrab.

Întrebată, în cadrul aceluiași interviu, dacă se simte consolată că lumea a adoptat simbolul „Je Suis Charlie" care ar putea fi considerat ca un semn de victorie, de speranță, Bougrab a declarat cu pasiune: „Categoric nu, pentru că el este mort. Nu este absolut deloc o victorie", notează, pe de altă parte, Daily Mail, citat de Agerpres.

Sursa: Agerpres
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii