Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:59 26 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ionuț Stroe –„Premierul se derobează de responsabilitate”

ro

01 Feb, 2016 19:33 746 Marime text
 
În urma precizărilor făcute de premierul Dacian Cioloș conform cărora dicuțiile și deciziile despre modificarea legii privind alegera primarilor în două tururi de scrutin  trebuie făcute în parlament, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe a transmis un comunicat conform căruia susține că premierul „se derobează de responsabilitate”.
 
„Constatăm că premierul se derobează de responsabilitatea asumării reintroducerii principiului celor două tururi de scrutin în alegerea primarilor și trimite această sarcină Parlamentului. Din acest moment obiectivul prioritar al agendei parlamentare a PNL este promovarea în regim de urgență a acestui proiect pe care l-am depus încă de anul trecut. Din păcate, până acum, această inițiativă a fost blocată de PSD.
Declarațiile celorlate formațiuni politice de astăzi ne dau totuși speranțe în crearea unei majorități parlamentare care să adopte această soluție.
Cauza pentru care luptăm acum nu ține de interesul electoral al PNL, ci de un principiu fundamental al democrației, unde majoritatea ar trebui să fie cea care decide la vot.
Încă o dată constatăm, cu regret, care sunt mijloacele prin care PSD a determinat această situație dificilă. Șantajul și amenințarea de boicot au stopat o cauză dreaptă, dar care îi afecta pe social-democrați din punct de vedere electoral.
Deocamdată, agenda parlamentară s-a dovedit în același grad decuplată de cea a cetățenilor ca și la finalul anului trecut. Un vot favorabil proiectului privind revenirea la două tururi de scrutin ar diminua această fractură dintre Parlament și societate, aceasta fiind și soluția prin care aleșii locali se vor afla mai aproape de cetățeni”, a precizat purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe.
 
 

Sursa foto: digi24.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii