Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:35 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Raportul Corpului de control cu privire la accidentul rutier din localitatea 2 Mai, prezentat vineri

ro

23 Aug, 2023 13:50 1391 Marime text
Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a anunţat, miercuri, că ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, va prezenta public vineri raportul Corpului de control cu privire la accidentul rutier din localitatea 2 Mai.

"Este evident că există carenţe şi deficienţe în funcţionarea acestui sistem (al Poliţiei). De altfel, tragedia de la mare ne-a confirmat acest lucru. Vă pot confirma faptul că există o comunicare permanentă între ministrul Predoiu şi conducerea partidului, de altfel, ne-a şi transmis public că primele măsuri, urmare a unui raport preliminar, probabil astăzi le va transmite public, urmând ca mâine să se finalizeze ancheta dispusă chiar în momentul în care s-a întâmplat acea tragedie, iar vineri, în cel mai transparent mod, vor fi expuse public şi măsurile şi deciziile care s-au luat cu maximă exigenţă, practic raportul Corpului de control. Sunt ferm convins că acest raport va evidenţia şi vinovăţiile, mă refer la cazul în sine, dar, evident, şi aceste carenţe de funcţionare a acestui sistem şi va propune eventuale soluţii pentru a îmbunătăţi modul de organizare sau de funcţionare din această zonă", a afirmat Stroe, la sediul central al PNL, după întâlnirea conducerii partidului cu miniştri şi secretari de stat liberali, conform Agerpres.ro


Purtătorul de cuvânt al PNL a menţionat că liderii partidului nu i-au cerut lui Predoiu demisii în rândul poliţiştilor, pentru că politizarea excesivă a unui astfel de caz ar face mai mult rău.

"Politizarea excesivă a acestui caz ar face poate mai mult rău, în schimb, cu siguranţă, vinovăţiile vor fi evidenţiate de un raport clar, care va încadra în lege tot ce s-a întâmplat acolo. Nu am putea să cerem noi, de la partid, politic nişte măsuri, ei sunt mult mai în măsură să ia aceste decizii", a completat Stroe.


Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a anunţat, luni, că a dispus un control complet după accidentul rutier petrecut în localitatea 2 Mai, unde doi tineri au decedat şi alţi trei au fost răniţi sâmbătă dimineaţă, după ce un şofer a intrat cu maşina într-un grup de pietoni pe DN 39. Ulterior producerii accidentului, conducătorul auto a părăsit locul faptei, fiind depistat de poliţişti, la scurt timp, în staţiunea Vama Veche, unde a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul fiind pozitiv pentru cocaină, amfetamină şi metamfetamină

Sursa: Agerpres.ro 

Citește și: 

UPDATEMomente dramatice la Morga din Mangalia! Părinții tinerilor decedați în accidentul dintre 2 Mai și Vama Veche ridică sicriele cu trupurile copiilor (VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii