Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:17 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ileana Şipoteanu, la ceas aniversar (video)

ro

22 Jul, 2015 11:20 2383 Marime text
Este născută pe 22 iulie, în judeţul Argeş, şi i se spune „Floare de Colţ”, chiar dacă trăieşte, de mulţi ani, la Constanţa, la malul mării. Astăzi, Ileana Şipoteanu, cunoscuta interpretă de muzică uşoară, împlineşte vârsta de 48 de ani.
 
Cântăreaţa a studiat la Şcoala Populară de Arte şi Meserii din Piteşti, iar în anul 1996, a absolvit Facultatea de Teatru, Universitatea „Hyperion”. În anul 1983, alături de formaţia Valahia din Piteşti, a abordat melodii din repertoriul celor mai cunoscuţi interpreţi din România. La Teatrul „Alexandru Davila“, din Piteşti, a activat până în 1990. Doi ani mai târziu, s-a angajat la Teatrul „Fantasio“ din Constanţa.
 
În decursul frumoasei cariere, pentru talentul ei, Ileana Şipoteanu a fost distinsă cu numeroase premii, trei ani consecutiv obţinând premiul „Doina Badea“ la Festivalul Teatrelor de Revistă. Dintre melodiile artistei, amintim „Ce mult te-am iubit“, „Cine mi-a luat iubirea“, „Ai venit prea târziu“, „Rendez-vous“, „Îmi cântă marea“, „Eşti iubirea vieţii mele“. Din anul 2000, este solicitată să facă parte din juriul festivalurilor de muzică uşoară românească.
 
Sursa foto: Facebook (Ileana Şipoteanu)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii