Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:38 17 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Puşcărie pe viaţă Iată condamnarea în dosarul Larei Şaban

ro

18 Apr, 2013 15:55 2008 Marime text
Şaban Gilberto Ghiunal, fratele Larei Şaban, a fost condamnat la pedeapsa detenţiunii pe viaţă pentru omor calificat şi deosebit de grav. Tribunalul a decis ca Gilberto să primescă şi 20 ani de închisoare pentru tâlhărie. În final, instanţa i-a aplicat lui Şaban pedeapsa cea mai grea şi anume detenţiunea pe viaţă.

În acelaşi dosar, inculpatul Davidescu George a fost condamnat la pedeapsa detenţiunii pe viaţă şi la 10 ani pentru omor deosebit de grav. Davidescu a mai luat 20 de ani de închisoare pentru tâlhărie. Tribunalul a aplicat inculpatului pedeapsa cea mai grea şi anume detenţiunea pe viaţă.

„Deduce din pedepsele rezultante aplicate inculpaţilor durata reţinerii şi arestării preventive, începând cu data de 28.05.2012 la zi.
menţine măsura arestării preventive a inculpaţilor. Obligă în solidar pe inculpaţii Şaban Gilberto Ghiunal şi Davidescu George la plata sumei de 400.000 lei către persoana vătămată minoră Alya A., fiica lui Ekrem Eray şi Lara, născută la data de 30.07.2009 în Zeytinburnu, Istambul - Turcia, prin reprezentant legal, Arda Ecrem Eray, cu titlu de daune morale. Respinge ca nefondată cererea inculpatul Davidescu George, privind restituirea obiectelor ce servesc ca mijloace de probă, ridicate cu ocazia percheziţiei domiciliare,
 dispune păstrarea acestor obiecte până la soluţionarea definitivă a cauzei. Dispune instituirea măsurilor asigurătorii asupra bunurilor mobile aparţinând inculpaţilor, pană la concurenţa valorii prejudiciului de 400.000 lei cauzat persoanei vătămate minore Alya A. Obligă inculpaţii la plata a câte 22.000 lei cheltuieli judiciare către stat. Cu apel în termen de 10 zile de la pronunţare pentru cei prezenţi şi de la comunicare pentru cei lipsă. Executorie cu privire la instituirea măsurilor asigurătorii”, potrivit minutei judecătoreşti.

Gilberto Ghiunal Şaban şi George Davidescu au fost acuzaţi de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa că, la în luna mai 2012, ar fi ucis-o pe Lara Şaban, sora primului menţionat, într-un apartament din Constanţa.

Ti-a placut articolul?

Comentarii