Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:24 20 05 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Hotnews.ro Rusia ameninţă cu măsuri de retorsiune dacă se creează o flotă NATO în Marea Neagră

ro

28 Apr, 2016 15:37 1964 Marime text
„Proiectul NATO de a crea o flotă a Mării Negre subminează securitatea şi stabilitatea şi obligă Rusia să adopte măsuri de retorsiune”, a declarat purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, citată de agenţia oficială de presă Tass. Potrivit sursei citate, această a răspuns unei întrebări postate de ziarişti pe site-ul ministerului rus de Externe, relatează hotnews.ro.
 
"Oficialii de rang înalt ai NATO nu au comentat încă în ceea ce priveşte acest proiect îndoielnic. Potrivit unor informaţii din presă, România îşi promovează propria să agenda la următorul summit al Alianţei, care are loc la Varşovia, în iulie", a precizat ea.
 
Zaharova a susţinut că "este evident că discuţiile pe marginea acestui subiect, pe lângă eventuali paşi practici, dacă vor fi făcuţi, nu vor contribui la prezervarea Marii Negre că o regiune a păcii şi a bunei vecinătăţi, lucruri pe care Bucureştiul le susţine vehement la nivel verbal".
 
"Alături de amplasarea elementelor sistemelor de apărare antirachetă la Deveselu şi a altor infrastructuri ale SUA şi NATO în România şi în alte ţări, aceste lucruri indică o dorinţă de a intensifica activitatea militară în regiune, în imediată apărare a graniţelor Rusiei", a adăugat oficialul rus.
 
"Aceasta subminează puternic securitatea şi stabilitatea în această parte a continentului forţând Rusia să adopte contramăsuri adecvate pentru a-şi asigura propria securitate", a adăugat Zaharova.
 
"Ideea a fost propusă iniţial de Bucureşti. Promovează această iniţiativa. Prezentându-se că un 'avanpost' menit să ţină Rusia deoparte pe 'flancul estic' al Alianţei Nord-Atlantice, România a contribuit în toate felurile posibile la stimularea prezenţei militare a SUA şi a NATO în regiunea Marii Negre, prin promovarea propriilor iniţiative. Din acestea face partea ideea de a crea o forţă permanentă a NATO în Marea Neagră. Potrivit reprezentanţilor României, această ar fi o 'componentă complementară naturală' la forţele NATO terestre prezente în regiune", a continuat purtătoarea de cuvânt. 


Articolul integral pe hotnews.ro.

Ti-a placut articolul?

Comentarii