Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:02 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. LISTĂ Percheziții la baza NATO de la Kogălniceanu! Opt militari români, reținuți pentru furt de combustibil (VIDEO+FOTO)

ro

16 Nov, 2022 13:27 3461 Marime text

Opt militari români de la Baza Aeriană „Mihail Kogălniceanu” au fost reținuți pentru furt de combustibil, în urma a zeci de percheziții făcute de procurorii militari, au declarat pentru HotNews.ro surse judiciare.

Conform surselor citate, în ancheta de furt și delapidare sunt suspecți 22 de militari de la baza românească de la Mihail Kogălniceanu, iar opt dintre ei au fost reținuți.

Citește și: Cum a fost furată motorină de 2 milioane de euro din baza militară americană de la Mihail Kogălniceanu

În acest dosar, cu o zi în urmă au fost făcute aproximativ 50 de percheziții atât la baza Kogălniceanu, cât și la locuințele unor suspecți și martori, până acum fiind documentat de procurori furtul a cel puțin 7 tone de combustibil. Este vorba despre combustibil care era destinat elicopterelor și avioanelor, dar și parcului auto de la baza militară., scrie stiripesurse.ro. 

Dosarul este instrumentat de Parchetul Tribunalului Militar București, iar audierile au fost făcute la Poliția Transporturi Constanța, a adăugat sursa citată.

UPDATE 

Conform portalului instanțelor de judecată, cei duși la arestare sunt:
 
p.t. maj ALECSANDRU MARIN Inculpat
sg.maj. DOLOFAN MARIUS BOGDAN Inculpat
cpt. GHERASIM ANDREI Inculpat
civ. BOBOC CORNEL FLORIN Inculpat
cap. MENABIT ERVIN Inculpat
mil.ARDELEAN MIRCEA Inculpat
cap TESLARU GHEORGHE Inculpat
sg.maj. MECA VICTORAŞ Inculpat 

Unul dintre avocații din dosar, Mircea Gherasim, a declarat că ședința de judecată începe la ora 17.00.

UPDATE 

La data de 15.11.2022, procurorii militari din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar  București au dispus reținerea a 7 militari și a unui civil cercetați pentru săvârșirea infracțiuniii de furt calificat prevăzute de art.229 alin.l lit.b) și alin. 3 lit.a) Cod penal cu aplic. art.35 alin.l Cod penal.

Militarii fac parte din cadrul Bazei Aeriene Mihail Kogălniceanu, județul Constanța și au sustras, în mod  repetat,  în cursul anului 2022, combustibil  aparținând  unității  militare, kerosen și motorina, în cantitate totală de aproximativ 7 tone, valorificat sau folosit ulterior în interes personal.

În cursul zilei de 16.11.2022, cei 8 inculpați reținuți urmează a fi prezentați judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Constanța, cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile. 

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale reprezintă o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”. 

În această seară, Tribunalul Constanța a emis opt mandate de arestare preventivă:

Solutia pe scurt: În baza art. 226 C.p.p. admite propunerea formulata de Parchetul Militar de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti in dosarul penal nr. 444/P/2022 . În baza art. 223 alin.2 C.p.p. in referire la art. 202 alin.1si 3 C.p.p. dispune arestarea preventivă a inculpatilor : -plt. Maj.ALECSANDRU MARIN -sg.maj. DOLOFAN MARIUS BOGDAN -cpt. GHERASIM ANDREI -civil BOBOC CORNEL FLORIN- -cap. MENABIT Ervin mil. ARDELEAN MIRCEA- -cap. TESLARU GHEORGHE- -sg. Maj. MECA VICTORAS- pe o perioadă de 30 zile, incepand cu data de 16.11.2022 si pana la data de 15.12.2022, inclusiv, cu exceptia inculpatului ALECSANDRU MARIN pentru care durata masurii arestarii va curge de la data punerii in executare a mandatului de arestare preventiva . Respinge cererile formulate de inculpatii Alecsandru Marin si Dolofan Marius Bogdan de luarea a masurii controlului judiciar, precum si cererile de luare a masurii arestului la domiciliu sau control judiciar formulate de inculpatii GHERASIM ANDREI, BOBOC CORNEL FLORIN, MENABIT ERVIN, ARDELEAN MIRCEA, TESLARU GHEORGHE, MECA VICTORAS. Dispune emiterea de indata a mandatelor de arestare preventiva. Măsura se comunica administratiei locului de detinere. În baza art.275 alin. (3) C. proc. pen. cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestatie in termen de 48 de ore de la pronuntare pentru inculpat si de la comunicare pentru procuror. Pronuntată în camera de consiliu, azi, 16.11.2022, h 19.49 .


Decizia nu este una definitivă. 
 

foto cu rol ilustrativ 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii