Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:11 23 08 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Măsuri guvernamentale pentru eradicarea totală a fumatului

ro

23 Jul, 2019 09:43 495 Marime text

Guvernul britanic își ia angajamentul de a combate total fenomenul fumatului până în anul 2030, o parte a unui ansamblu de măsuri luate cu scopul de a elimina cauzele afecțiunilor de sănătate care pot fi prevenite, scrie BBC,  citată de hotnews.ro

Promovarea activităților fizice, formularea unor ghiduri despre somn și identificarea celor care sunt în pericol de a dezvolta diabet sunt de asemenea priorități în raportul preliminar al propunerii. Scopul acestor politici ar fi de a reduce numărul anilor pe care o persoană îi trăiește având probleme de sănătate. În prezent, indivizii își petrec o cincime din viață având probleme de sănătate - 19 ani în cazul femeilor și 16 în cazul bărbaților.

Măsurile prezentate în raportul preliminar includ:

-Garantarea automată a ajutorului pentru renunțarea la fumat pentru fiecare fumător care este internat într-un spital;

-Formularea unor recomandări clare la nivel național legate de numărul orelor necesare de somn;

-Încurajarea activităților precum mersul pe jos sau pe bicicletă;

-Dublarea finanțării pentru programele de prevenire a diabetului de tip 2.

Publicarea acestui raport a atras critici imediate, din cauza faptului că a fost eliberat chiar înainte de anunțarea noului prim ministru. Potrivit BBC, Theresa May a insistat ca documentul să fie publicat acum, în timp ce secretarul pentru Sănătate Matt Hancock ar fi vrut ca publicarea să fie făcută după ocuparea poziției de către noul prim ministru.

Anterior, guvernul își propusese ca societatea britanică să nu mai fumeze până în anul 2025. În prezent, 14% dintre adulți fumează.

Consultările pe marginea documentului vor dura până pe 14 octombrie, iar răspunsul guvernului este așteptat până în primăvara viitoare.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii