Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:13 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

HCM Constanța - CSM București 27-21 în play-off-ul Ligii Naționale de handbal masculin

ro

06 May, 2015 20:04 1472 Marime text
 
HCM Constanţa şi CSM Bucureşti vor juca un meci decisiv pentru calificarea în semifinalele Ligii Naţionale de handbal masculin, după ce campionii au egalat situaţia la "general" cu o victorie clară, scor 27-21.
 
Chiar şi fără trei jucători de bază la dispoziţie, Cutura, Toma şi Adzic (ultimul a intrat totuşi câteva faze în apărare), din cauza problemelor medicale, HCM Constanţa nu a arătat deloc precum o echipă în suferinţă. Din contră, echipa pregătită de Zvonko Sundovski a făcut una dintre cele mai bune partide pe plan intern în acest sezon şi a câştigat fără probleme meciul doi cu CSM Bucureşti.
 
Campionii a avut câteva absenţe notabile miercuri, pe listă fiind adăugat şi Rakcevic din motive disciplinare, dar l-a recâştigat pe Branislav Angelovski, macedonianul care a adus siguranţă şi stabilitate echipei în ambele compartimente, şi pe spaniolul Humet în linia de 9 metri, care a jucat cu febră în primul joc. Ca şi în partida de la Bucureşti, HCM a mizat cam pe aceeaşi tactică în atac, un joc cu doi pivoţi, cu care a încercat să creeze culoare celor doi oameni de gol, Angelovski şi Humet. Cartea câştigătoare a formaţiei HCM nu a fost însă atacul, ci apărarea. Constanţa a avut un joc solid în defensivă şi i-a forţat pe adversari să greşească în dese rânduri. Mai mult, HCM a făcut un joc aproape perfect apărare - contraatac, armă cu care s-a şi desprins (13-10, min. 27, gol Vujadinovic; 20-16, min. 38, gol Cristescu; 27-20, min. 56 Baican).
 
Contraatacul a fost unul din aspectele care au făcut diferenţa între HCM Constanţa şi CSM Bucureşti (scor 6-0 la acest capitol). Un alt motiv pentru care campionii au câştigat la pas a fost portarul Rudi Stănescu, care a apărat admirabil, inclusiv două aruncări de la 7 metri. Spre exemplu, în ultimele 10 minute, portarul de 35 de ani a primit un singur gol. Paradele goalkeeper-ului din Constanţa i-au permis şi lui Sundovski să-şi menajeze pe final oamenii de bază pentru jocul decisiv de joi (ora 16:45).
 
Nu în ultimul rând, Constanţa a primit un ajutor şi din partea adversarilor, care nu au ţinut ritmul nici atunci când au avut şanse bune de a reveni în joc. Deşi a beneficiat de mai multe superiorităţi numerice, formaţia lui Bozo Rudic nu a reuşit să se apropie pe tabelă. Scorul la acest capitol (3-3) vorbeşte, de altfel, de la sine, în condiţiile în care HCM a primit 20 de minute de eliminare pe parcursul jocului. CSM, în schimb, a contabilizat 7 eliminări.
 
Sursa: prosport.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii