Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:38 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decizia prin care s-a închis Clubul Sportiv HCM Constanţa, publicată în Buletinul Procedurilor de Insolvență (DOCUMENT)

ro

14 Feb, 2022 00:00 2631 Marime text

 
  • Clubul Sportiv Handbal Club Municipal Constanţa a intrat în insolvenţă la solicitarea societăţii comerciale Xenoti SRL, unitate condusă de Radu Mazăre, fostul primar al Constanţei, Nicuşor Constantinescu, fostul preşedinte al CJC, Sorin Gabriel Strutinsky şi defunctul Mihail Gheorghe Cârciog.
 
 
Tribunalul Constanța a dispus închiderea procedurii insolvenţei Clubului Sportiv Handbal Club Municipal Constanţa și, totodată, radierea clubului din Registrul special al asociaţiilor şi fundaţiilor de la Judecătoria Constanţa.
 
Motivarea deciziei tribunalului a fost publicată în Buletinul Procedurilor de Insolvență nr. 2466/09.02.2022 (ce poate fi citit integral accesând secțiunea Documente).
 
Potrivit BPI 2466/09.02.2022, la data de 09.11.2021, Maestro SPRL, în calitate de lichidator judiciar desemnat al debitoarei Club Sportiv Handbal Club Municipal Constanța, a supus judecătorului sindic raportul final însoțit de situația financiară finală.
 
În cuprinsul raportului, lichidatorul judiciar a prezentat toate actele și operațiunile întreprinse de la data numirii sale în calitate de administrator judiciar, și anume: notificarea deschiderii procedurii și a intrării în faliment, întocmirea tabelelor preliminar și definitiv consolidat, încasările efectuate și toate celelalte acte întreprinse în procedură.
 
Împotriva Clubului Sportiv Handbal Club Municipal Constanța a fost deschisă procedura generală a insolvenței prin Sentința civilă nr. 2659/09.11.2015, iar prin Sentința civilă nr. 322/19.02.2018 s-a dispus intrarea în faliment a debitoarei, în calitate de administrator judiciar și ulterior de lichidator judiciar fiind desemnat
Maestro SPRL.

Potrivit art. 175 alin. 2 din Legea nr. 85/2014 O procedură de faliment va fi închisă atunci când judecătorul-sindic a aprobat raportul final, când toate fondurile sau bunurile din averea debitorului au fost distribuite și când fondurile nereclamate au fost depuse la bancă.
 
Instanța constatând că s-a întocmit raportul final de lichidare și bilanțul general, care au fost aprobate, că toate bunurile din averea debitorului au fost lichidate și toate sumele au fost distribuite conform Raportului asupra fondurilor și a Tabelului de distribuție, precum și că nu a fost formulată cerere de antrenare a răspunderii, judecătorul sindic, a dispus închiderea procedurii falimentului și radierea debitorului din Registrul Comerțului.
 
Pentru aceste motive, în numele legii, Tribunalul Constanța a aprobat Raportul final întocmit de lichidatorul judiciar Maestro SPRL al lui Clubului Sportiv Handbal Club Municipal Constanța cu sediul în Constanța, bulevardul Ferdinand.
 
Instanța a dispus închiderea procedurii insolvenței împotriva debitorului Club Sportiv Handbal Club Municipal Constanța, hotărând radierea debitorului din Registrul special al asociațiilor și fundațiilor de la Judecătoria Constanța.
 
Fondatorii, CJC, CLM și Ali Nurhan
 
Clubul a fost fondat de Consiliul Judeţean Constanţa, de Consiliul Local Constanţa şi de persoana fizică Ali Nurhan și a fost înregistrat la Tribunalul Constanţa la data de 29.08.2002.     
 
Clubul Sportiv Handbal Club Municipal Constanţa a intrat în insolvenţă la solicitarea societăţii comerciale Xenoti SRL, unitate condusă de Radu Mazăre, fostul primar al Constanţei, Nicuşor Constantinescu, fostul preşedinte al CJC, Sorin Gabriel Strutinsky şi defunctul Mihail Gheorghe Cârciog.
 
Problemele campioanei HCM, clubul de suflet al fostului preşedinte al CJC, Nicuşor Constantinescu, au început de îndată ce principalul sponsor, Consiliul Judeţean Constanţa, nu a mai putut aloca bani pentru a susţine echipa.
 
În contextul problemelor financiare, mai mulţi jucători au pus bazele unei noi echipe, HCDS - Handbal Club Dobrogea Sud.
 
Prin cererea de chemare în judecată, înregistrată pe rolul Tribunalului Constanţa, la data de 1 octombrie 2015, creditoarea SC Xenoti SRL a solicitat deschiderea procedurii insolvenţei faţă de debitoarea Clubul Sportiv Handbal Club Municipal Constanţa.
 
În motivarea cererii, SC Xenoti SRL a arătat, conform datelor oficiale, că deţine împotriva debitoarei o creanţă în valoare de 317.449,43 de lei, reprezentând contravaloarea unor facturi emise de creditoare în executarea contractului de prestări servicii turistice nr. 6/08.01.2014, precum şi a actului adiţional nr. 1/05.01.2015, prin care se prelungeşte contractul având ca obiect prestarea de servicii turistice de cazare şi masă pentru debitoare (Clubul Sportiv Handbal Club Municipal Constanţa).

Judecător sindic a fost Cristina Constantinescu, de la Tribunalul Constanța.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Mediconst SRL, firma medicului Aurelian Ivaşcu, a intrat în faliment! (DOCUMENT)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii