Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:52 25 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Google omagiază Ziua Femeii cu un Doodle special. Însemnătate. Începuturi. Idei de mesaje. Darul lui Iohannis (video)

ro

08 Mar, 2016 01:53 1177 Marime text
Astăzi este 8 martie. Ziua Internațională a Femeii. În acest sens Google a hotărât să își schimbe pagina de start cu un nou Doodle.
 
 Ziua Internațională a Femeii (denumită generic Ziua Femeii) este sărbătorită anual la data de 8 martie pentru a comemora atât realizările sociale, politicile și condițiile economice ale femeilor, cât și discriminarea și violența care își fac încă simțită prezența în multe părți ale lumii.
Potrivit Wikipedia a fost adoptată în 1977, printr-o rezoluție a Adunării Generale a ONU.
ONU a sărbătorit pentru prima dată Ziua internațională a femeii pe 8 martie, în 1975 — Anul internațional al femeii.
 
Când a fost sărbătorită prima dată
 
 Ziua Internațională a Femeii a fost sărbătorită pentru prima dată la 28 februarie 1909 în New York, în amintirea unei greve a unui sindicat al femeilor, grevă care avusese loc în 1908. În ciuda a ceea ce s-a pretins mai târziu, pe data de 8 martie nu a avut loc de fapt nici o grevă.
Ziua de 8 Martie este cunoscută în întreaga lume ca sărbătoarea internațională a femeii. Luna martie este prima lună a primăverii când toată natura renaște și razele soarelui încep să ne încălzească sufletele. Dacă evenimentul coincide, ca perioadă din an, cu un nou început, semnificaţiile acestuia sunt legate şi de lupta femeilor pentru dobândirea unor drepturi, confundându-se ulterior cu o sărbătoare a mamelor în țările din fostul bloc sovietic.
 
Trebuie spus că președintele Klaus Iohannis a promulgat Legea privind data de 8 martie să fie decșarată Ziua Femeii și ieri a fost publicată în Monitorul oficial al României
 
Idei de mesaje de Ziua femeii.
 
„Ziua de 8 Martie să-ţi aducă  zâmbetul pe buze şi toată fericirea de pe pământ. La mulţi ani, draga mea!”
 
„De 8 martie îţi urez o primăvară frumoasă, cu soare, fericire şi toată dragostea prinsă într-un frumos buchet de ghiocei ce vestesc venirea unei noi primăveri!”
 
„ Ziua să-ţi fie mai senină ca infinitul. La mulţi ani, floare a primăverii. Te iubesc!”
 
„Nu trebuie să-ţi dau mesaje pompoase de 8 Martie pentru că toată lumea ştie că tu eşti minunea vieţii mele. La mulţi ani, scumpa mea soţie”
 
„Aceste zile de primăvară şi răsăritul soarelui să-ţi aducă peste zi împlinirea viselor alături de tot ceea ce poate fi: mai pur, mai sincer, mai curat… te iubesc!”
 
„1000 de flori şi tot atâtea gânduri bune pentru o persoană deosebită. Vă doresc o zi specială, la fel ca dumneavoastră. La mulţi ani!”
 
„Îţi doresc ca aceste zile de primăvară şi răsăritul soarelui să-ţi aducă peste zi împlinirea viselor alături de tot ceea ce poate fi: mai pur, mai sincer, mai curat… Te iubesc!”
 
„De ziua ta… Ce aş putea să-ţi doresc mai mult decât să ai în suflet veşnic primăvară?”
 
„Îţi doresc ca răsăritul soarelui să-ţi aducă peste zi împlinirea viselor alături de tot ceea ce poate fi mai pur, mai sincer, mai curat. Un 8 Martie însorit!”
„Fie ca toate împlinirile frumoase, sănătatea şi spiritul acestei zile să te însoţească pretutindeni. Îţi doresc un 8 Martie special!”
 
„La mulţi ani pentru o femeie de nota 10! Să nu te schimbi niciodată!”

 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii