Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:15 19 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tomis Marina Management SRL ar putea rămâne concesionara Portului Turistic Tomis Constanța până în 2040! Judecătorii s-au retras pentru deliberări

ro

14 May, 2024 17:00 703 Marime text
Portul Tomis Constanța - terasele. Foto cu rol ilustrativ din Arhiva ZIUA de Constanța
  • Instanța s-a retras pentru deliberări și a anunțat că verdictul va fi pronunțat la data de 28 mai 2024.
Tribunalul Constanța va decide la finalul lunii dacă Portul Turistic Tomis va rămâne în concesiunea Tomis Marina Management SRL până în 2040, astfel cum a solicitat compania privată.
 
Instanța a judecat cererea societății de prelungire a contractului de concesionare a Portului Tomis, încheiat cu CN Administrația Porturilor Maritime SA, până în 2040.
 
Este vorba despre cauza cu indicativul 4628/118/2020*, proces în care compania privată solicită prelungirea contractului de concesionare.
 
Obiectul dosarului este reprezentat de o cerere privind „obligația de a face“, iar în proces Tomis Marina Management SRL este reprezentată de avocatul Adrian Gheorghiță, din cadrul Baroului Constanța.
 
Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA este pârâtul, iar în cauză au solicitat să intervină și Municipiul Constanța prin Primar, precum și Primarul Municipiului Constanța.
 
Totodată, și societățile care desfășoară activități comerciale în Portul Tomis au făcut cerere pentru a interveni în proces, în interes alăturat reclamantei Tomis Marina Management.
 
Conform Hotărârii 1477/2020 a Tribunalului, prin care dosarul a fost declinat către Secția a II-a Civilă a instanței, Tomis Marina Management SRL a cerut prelungirea contractului până la amortizarea integrală a investițiilor realizat, termenul inițial fiind calculat de către reprezentanții societății până în decembrie 2043.
 
Totuși, prin precizări ulterioare, compania a solicitat prelungirea contractului până la data de 31 decembrie 2040, „acesta fiind termenul final de amortizare integrală a investițiilor realizate“.
 
Astăzi, 14 mai 2024, judecătorii de la Tribunal au analizat cererile formulate în dosar și au ascultat pledoariile avocaților și au rămas în pronunțare.
 
Instanța s-a retras pentru deliberări și a anunțat că verdictul va fi pronunțat la data de 28 mai 2024.
 
Decizia pe care o va lua în cauză Tribunalul va putea fi ulterior atacată la Curtea de Apel.
 
Potrivit datelor noastre, la Tribunal, dosarul se află în atenția completului prezidat de magistratul Alina Elena Marin, din cadrul Secției a II-a Civile a instanței.
 
Amintim, zilele acestea a ajuns pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție a României dosarul în care compania portuară CN APM SA Constanța se judecă legat de durata inițială a contractului încheiat cu Tomis Marina Management SRL pentru Portul Tomis.
 
Legat de această durată, instanța din Constanța a stabilit, în rejudecare, că este valabilă până în decembrie 2024.
 
Decizia Curții de Apel Constanța în acel proces a fost atacată în recurs de către CN APM SA, dar și de către municipalitate, astfel că acum se așteată decizia definitivă a Curții Supreme.
 
Despre Tomis Marina Management SRL
 
Potrivit Termene.ro, platformă consultată la data de 12 mai 2024, Tomis Marina Management SRL are sediul social pe strada Lebedei, din Constanța, se ocupă de activități de servicii anexe transportului pe apă și este controlată de asociații Aterina Global SRL și de Euromarina SRL, fiecare deținând câte 50%.
 
Ca administrator apare Sürmen Seref.     
 
Tot potrivit Termene.ro, Aterina Global SRL mai apare în Aqualand SRL, Blue Beach SRL, I&C Development SRL și M.M. Reciclyng SRL.
 
Asta în timp ce Sürmen Seref figurează în Alfabe Construction SRL, Euromarina SRL și Nokta Energy SRL.
 
În 2022, Tomis Marina Management SRL a declarat zece angajați, profit peste 1,5 milioane de lei și cifra de afaceri peste 5,12 milioane de lei.
 
Despre Aterina Global SRL
 
Conform termene.ro, platformă consultată pe 12 mai 2024, Aterina Global SRL a fost înființată în 2019, se ocupă de dezvoltare (promovare) imobiliară și are sediul social în Constanța, pe strada Lebedei, nr. 1.
 
Compania are ca asociați GKL Engineering LTD, cu 99%, din Cipru, și pe Dogaru Nicoleta, cu 1%, din Constanța, care este și administrator.
 
Pentru anul 2022, Aterina Global SRL a declarat trei angajați, profit peste 1,37 de milioane de lei și cifra de afaceri aproape 27.000 de lei.
 
Despre Euromarina SRL
 
Potrivit termene.ro, platformă consultată pe 12 mai 2024, Euromarina SRL a fost înființată în 2007, are sediul social în Constanța, pe strada Lebedei și se ocupă de construcția de ambarcațiuni sportive și de agrement.
 
Asociați figurează Sürmen Suat (Alfabe Construction SRL), Mehmet Kerim Kalgay (Alfabe Construction SRL), Sürmen Seref (Alfabe Construction SRL, Notka Energy SRL, administrator la Tomis Marina Management SRL), Keçecioglu Hasan Malik (Alfabe Construction SRL, I & C Development SRL) și Mustafa Nihat Demirel (Alfabe Construction SRL, administrator la Alpha Meda Builder SRL).  
 
Euromarina SRL este administrată de Keçecioglu Hasan Malik, Mustafa Nihat Demirel, Sürmen Seref și de Sürmen Suat.
 
Pentru anul 2022, firma a declarat pierderi peste 7.800 de lei.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Al cui rămâne Portul Tomis Constanța? Tomis Marina Management, contract până în decembrie 2024. Compania cere prelungirea până în 2040
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii