Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:24 18 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU Bilanțul misiunilor

ro

14 May, 2024 10:59 278 Marime text
BULETIN DE PRESĂ
din 14 mai
 
Bilanțul misiunilor din ultimele 24 de ore
 
În cursul zilei de ieri, pompierii salvatori au gestionat peste 1.700 de solicitări primite din partea populației. Cele mai multe intervenții au fost desfășurate în zona București – Ilfov, urmată de județele Iași, Mureș, Argeș și Prahova.
 
În acest interval de timp, echipajele SMURD au efectuat cele mai multe misiuni, peste 80% din totalul intervențiilor, în urma cărora 1.467 persoane au fost asistate medical.
 
Totodată, pompierii au depus un efort considerabil pentru localizarea și lichidarea celor 41 incendii izbucnite la nivel național.
 
Pe lângă aceste misiuni, echipajele operative au intervenit și în alte 212 de acțiuni în sprijinul comunităților, printre care se numără operațiuni de salvare a persoanelor sau animalelor din medii ostile vieții, operațiuni de descarcerare și alte situații de urgență care puteau pune în pericol viețile și bunurile cetățenilor.
 
De asemenea, în acest timp, datorită răspunsului eficient furnizat de către echipajele de salvatori, 11 persoane aflate în situații critice au fost salvate.
 
Pe lângă toate aceste situații, pentru protecția populației, în ultimele 24 de ore, au fost transmise 14 mesaje de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT, majoritatea dintre acestea privind prezența animalelor periculoase, în județele Alba, Bacău, Bistrița Năsăud, Brașov, Covasna, Harghita,  Prahova și Suceava.
 
Pentru a fi pregătiți în fața oricărei situații de urgență, accesați platforma națională de pregătire pentru situații de urgență, disponibilă la adresa https://fiipregatit.ro și descărcați, gratuit, aplicația DSU, care oferă informații utile despre prevenirea și gestionarea situațiilor de urgență, disponibila pe App Store sau Google Play.
 
 
SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii