Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:43 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fumatul interzis până la 21 de ani de la 1 ianuarie 2016

ro

20 Jun, 2015 12:17 5169 Marime text
 
Guvernatorul din Hawaii a semnat vineri o lege care majorează vârsta minimă legală pentru fumat la 21 de ani, fiind vorba de primul stat american care adoptă o astfel de măsură, informează Reuters, potrivit România TV.

Legea, care va intra în vigoare la 1 ianuarie 2016, va interzice de asemenea vânzarea, cumpărarea sau folosirea de țigări electronice de către tineri sub 21 de ani.

„Majorarea vârstei minime ca parte a eforturilor noastre de control privind tutunul va contribui la reducerea fumatului printre tineri și va spori posibilitatea ca acești copii să crească fără a fi fumători", a precizat, într-un comunicat, guvernatorul David Ige, potrivit România TV.

Tot vineri, Ige a semnat o lege care interzice fumatul, inclusiv folosirea de țigări electronice, în parcuri și pe plaje.

Majoritatea statelor americane au stabilit vârsta minimă legală pentru fumat la 18 ani, iar unele — la 19 ani. Unele orașe și ținuturi, printre care orașul New York și ținutul Hawaii, au majorat deja vârsta minimă legală pentru fumat la 21 de ani.

Aleși locali din statul Washington și din California au încercat de asemenea în ultimele luni să obțină majorarea vârstei minime legale pentru fumat la 21 de ani.

Oponenții legii susțin că aceasta limitează alegerea pentru persoane considerate adulte în alte situații, cum ar fi înrolarea în armată.

În Hawaii, nouă din zece fumători încep să fumeze înaintea împlinirii vârstei de 21 de ani, iar mulți susțin că primesc țigări de la prieteni și rude care au vârsta legală, potrivit biroului guvernatorului.

Potrivit unei campanii împotriva consumului de tutun, fumatul cauzează anual moartea a 1.400 de persoane și costuri medicale de 526 milioane de dolari în Hawaii.




Sursa: România TV

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii