Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:20 18 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lege anti-fumat. În ce locuri va fi interzis fumatul?

ro

13 Oct, 2015 13:08 1506 Marime text
Un proiect de lege care intezice fumatul în spaţiile instituţiilor publice centrale şi locale, ale unităţilor de învăţământ, precum şi în unităţile sanitare se află în dezbaterea Camerei Deputaţilor. Proiectul a fost adoptat de Senat şi se află, în prezent, la comisiile din Cameră, unde a primit undă verde cu mai multe amendamente. 
În forma adoptată de Senat, se prevede că se interzice fumatul în spaţiile autorităţilor şi instituţiilor publice centrale şi locale, ale instituţiilor şi unităţilor de invătământ, precum şi în unităţile sanitare de stat şi private.
Trimisă la Camera Deputaţilor, iniţiativa legislativă a primit avize faborabile de la trei comisii de specialitate - Comisia Juridică, Comisia pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului şi Comisia pentru industrii si servicii.
Ultima comisie a adoptat mai multe amendamente, prin care se interzice complet fumatul în orice spaţiu accesibil publicului sau destinat utilizării colective indiferent de forma de proprietate ori de dreptul de acces, în spaţiile închise de la locurile de muncă, în spaţiile amenajate pentru copii, în unităţile şi instituţiile de învăţământ şi medicale, şi pe cale de consecinţă s-au modificat definiţiile şi s-au înăsprit amenzile.
Potrivit informaţiilor de pe site-ul Camerei Deputaţilor, proiectul de lege se află, în prezent, la Comisia pentru sănătate, urmând să intre apoi în plenul Camerei Deputaţilor pentru dezbatee şi votul final. sursa foto: sanatatebzi.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii