Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:13 19 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

”Liber la ţigări electronice în spaţiile în care este interzis fumatul!”

ro

25 Mar, 2016 01:22 2599 Marime text
 
Sindicatului Poliţiştilor din România „Diamantul“ susţine că legea antifumat care a intrat în vigoare în 17 martie nu interzice utilizarea ţigărilor electronice în spaţiile în care este interzis fumatul.

Redăm comunicatul sindicaliștilor în care se încearcă explicitarea legii antifumat:
 
”În atenţia poliţiştilor fumători şi "vaperilor" ! Aveţi voie cu "ţigări electronice" !
Legea 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun, aşa cum a fost modificată de Legea 15/2016 (intrată în vig la 17 martie 2016), nu interzice utilizarea "ţigărilor electronice" în spaţiile în care este interzis "fumatul" şi deci, nu interzice utilizarea ţigării electronice nici în unităţile de poliţie !
"Art. 2. - În sensul prezenţei legi, prin:
e) fumat se înţelege inhalarea voluntară a fumului rezultat în urmă arderii tutunului conţinut în tigarete, ţigări de foi, cigarillos şi pipe;
f) tigarete se înţelege produsele din tutun ce conţin tutun prelucrat, tutun tăiat, învelit într-un sul longitudinal de hârtie, cu secţiune rotundă sau ovală, care conţine tutun prelucrat, dispus într-un mod adecvat pentru a fi fumate în mod direct;
g) trabucuri - termen generic pentru ţigările de foi;
h) ţigări de foi se înţelege produsele din tutun obţinute prin învelirea tutunului de umplutură (tăiat sau mărunţit) în una sau mai multe foi de tutun prelucrat;
i) cigarillos se înţelege ţigările de foi de dimensiuni mici;
i indice 1) ţigareta electronică se înţelege un produs care poate fi folosit pentru consumul de vapori care conţin nicotină prin intermediul unui muştiuc sau orice componentă a acestui produs, inclusiv un cartuş, un rezervor şi dispozitivul fără cartuş sau rezervor; (..)
n indice 1) mijloc de transport în comun se înţelege orice vehicul utilizat pentru transportul contra cost al persoanelor;
"
Art. 3. - (1) Se interzice fumatul în toate spaţiile publice închise, spaţiile închise de la locul de muncă, mijloacele de transport în comun, locurile de joacă pentru copii. De la prezenţele prevederi fac excepţie celulele pentru deţinuţi din penitenciarele de maximă siguranţă.
(1 indice 1) Se interzice complet fumatul în unităţile sanitare, de învăţământ, precum şi în cele destinate protecţiei şi asistenţei copilului, de stat şi private.
(1 indice 2) În spaţiile prevăzute la art. 2 lit. n indice 1) este interzisă inclusiv utilizarea tigaretei electronice.
Deci aveţi liber în unităţile de poliţie şi în cafenele, cu ţigări electronice, fiind interzisă utilizarea ţigării electronice doar în "mijloacele de transport în comun"!
Cătălin Moldoveanu, preşedinte organizaţia SPR Diamantul - IGPR”

Ti-a placut articolul?

Comentarii